fbpx
Сьогодні
11:57 18 Лют 2024

Українські захисники ліквідували заступника командувача 18-ї армії росії Магомеджанова

Фото: Громадська палата дагенстану

Від отриманих під час боїв поранень у шпиталі тимчасово окупованого Севастополя помер заступник командувача 18-ї армії росії Магомедалі Магомеджанов.

Про це повідомила громадська палата Дагестану.

Як повідомляють, полковник Магомеджанов народився у селі Хлют у Дагестані. Брав участь у чотирьох військових операціях, зокрема у Сирії.

Останнім часом він командував 61-ю окремою Кіркенеською Червонопрапорною бригадою морської піхоти Північного флоту та обіймав посаду замкомандувача 18-ї армії.

Глава Дагестану Сергій Меліков розповів, що полковник раніше командував 77-ю окремою бригадою в 177-му окремому полку морської піхоти Червонопрапорної Каспійської флотилії, "викорінював у ті роки тероризм на Північному Кавказі та в Дагестані".

За даними росЗМІ, Магомеджанов помер від тяжкого поранення та втрати крові – отриманого, можливо, внаслідок підриву російського автомобіля у Кринках Херсонської області.

Нагадаємо, що це не перша загибель високих чинів російської армії. Так, у червні минулого року генерал-майор російської армії Сергій Горячов майже напевно загинув під час удару по командному пункту 12 червня 2023 року на півдні України.

Окрім того, в липні бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що російського генерала Олега Цокова знищили в тимчасово окупованому Бердянську. За словами Тарнавського, такі події на полі бою мають стратегічно дестабілізуючий характер.

У вересні командир 247-го десантно-штурмового полку російської федерації Василь Попов загинув на війні проти України. Це вже другий російський командир, якого було вбито за час вторгнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: