fbpx
Сьогодні
Фото 13:58 05 Вер 2023

З окупованого Криму до рф етапували політв’язнів Янікова та Сейтхалілова

Політв'язня із тимчасово захопленого Сімферополя Асана Янікова, засудженого на 15 років ув'язнення, і Рустема Сейтхалілова, засуденго до 14 років ув'язнення, етапували із СІЗО Новочеркаська до російських в'язниць.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" з посиланням на їх родичів, інформує Рубрика.

"Із СІЗО Новочеркаська його (Янікова) вивезли 26 серпня і планують доставити до в'язниці у Володимирській області", – розповіла сестра політв'язня Фатіме Яніковкова.

А засудженого на 14 років ув'язнення Рустема Сейтхалілова відправили за етапом із СІЗО Новочеркаська до в'язниці в Ульянівській області.

За словами його дружини Ельзари Сейтхалілової, політв'язень написав їй листа за допомогою "Зонателеком".

"Рустем Сейтхалілов розповів родині, що його разом з Акімом Бекіровим та Асаном Яніковим вивезли із СІЗО Новочеркаська 26 серпня. З'ясувалося, що швидше за все він буде в Ульянівській області", – повідомила Сейтхалілова.

Асан Яніков – активіст, який до арешту відвідував суди з політично мотивованих справ у Криму. 2017 року виходив на одиночний пікет, протестуючи проти переслідувань за національною та релігійною ознакою. Яніков займався відправкою передач політв'язням до СІЗО.

Асана Янікова заарештували 27 березня 2019 року, після того, як одночасно у мікрорайонах Кам'янка та Строганівка міста Сімферополя, в будинках кримських татар мусульман, пройшли наймасовіші обшуки у Криму із подальшим затриманням.

18 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Асана Янікова до 15 років колонії суворого режиму.

Рустем Сейтхалілов – активіст "Кримської солідарності", до арешту опікувався родинами політв'язнів у Криму, відвідував суди, допомагав робити передачі єдиновірцям у СІЗО, а також сприяв проведенню релігійних свят.

27 березня 2019 року в Криму проходили наймасовіші обшуки у селищах Кам'янка, Строганівка та Біле Сімферопольського району. Рустем Сейтхалілов був серед двох десятків затриманих кримських татар мусульман.

18 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Рустема Сейтхалілова до 14 років ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що 24 серпня від 4 ранку у тимчасово захопленому Криму російські силовики проводять обшуки у кримських татар.

Також повідомлялось, що в  тимчасово захопленому Криму силовики російської федерації викликають на "профілактичні бесіди" громадян, які є фігурантами сфабрикованих справ про так звану дискредитацію армії рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: