fbpx
Сьогодні
Фото 15:25 26 Лют 2024

Меджліс: десять років окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу

English version here

Фото: Жовта Стрічка

Десять років тимчасової окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу та значної частини мешканців півострова різних національностей. А активісти руху "Жовта стрічка" у 10-ті роковини російської окупації Криму підняли український прапор на одну з вершин півострова.

Про це йдеться у заяві Меджлісу з нагоди Дня спротиву російській окупації Криму у Фейсбуці, цитує Рубрика.

"Десять років тимчасової окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу і значної частини жителів Криму різних національностей. Вони залишаються вірними Українській державі і відданими своїй землі, здійснюючи ненасильницький спротив російській окупації", – йдеться у повідомленні голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Фото: Фейсбук Рефата Чубарова

Зазначається, що Меджліс і далі здійснюватиме всі необхідні дії, що сприятимуть якнайшвидшому звільненню Криму від російських загарбників.

В Меджлісі нагадали, що захоплення Криму у 2014 році планувалося росією як початок встановлення контролю над усією Україною і готувалося роками: від системної зачистки інформаційного простору та інфільтрації російських агентів в органи державної влади й управління до демонізації кримськотатарського народу.

Фото: Фейсбук Рефата Чубарова

За десять років окупації росія перетворила Крим на суцільний військовий плацдарм, де відбуваються масові злочини проти жителів Криму, зокрема:

  • вбивства,
  • насильницькі зникнення,
  • політично мотивовані переслідування,
  • посягання на інші основні свободи, включаючи свободу висловлення думок,
  • свободу релігії або переконань.

Меджліс також подякував військовослужбовцям Сил оборони України, які своєю мужністю та самовідданістю наближають час визволення Криму, висловив шану та підтримку кримськотатарському народу та всім жителям тимчасово окупованого Криму, які зберігають вірність Українській державі.

Довідка

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Український Крим окупований уже 10 років. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни росії проти України.

У 10-ті роковини російської окупації Криму активісти руху "Жовта стрічка" підняли український прапор на одну з вершин півострова.

"Ми знову підняли прапор України на вершині Криму. 10 років російської окупації, ми продовжуємо нагадувати рашистам, що Крим – це Україна!", – йдеться у повідомленні.

Активісти впевнені, що скоро синьо-жовтий прапор височітиме над усім півостровом.

"Ми точно знаємо, що Крим буде вільним від рашистів, і ми будемо чинити спротив стільки, скільки потрібно", – наголосили в "Жовтій стрічці".

Нагадаємо, до Дня Соборності України активісти руху "Жовта Стрічка" також розгорнули український прапор на вершині гори Пахкал-Кая у Криму.

Як повідомляла Рубрика, указом Президента України Володимира Зеленського 26 лютого офіційно визнано Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: