fbpx
Сьогодні
Фото 12:23 28 Кві 2024

У столиці відкрили безплатний спортзал для реабілітації ветеранів: у чому рішення

Фото: Фейсбук / "Київ Мілітарі Хаб"

У Києві відкрили новий спортивний комплекс для військовослужбовців та ветеранів, який оснащений сучасними тренажерами для реабілітації. Займатися фізичними вправами в ньому можна безоплатно.

Про це повідомив на офіційній сторінці у Фейсбуці "Київ Мілітарі Хаб", пише Рубрика.

У чому проблема?

Реабілітація людей, що мають травми ніг, ампутації – це дуже складний і довготривалий процес як психологічний, так і фізіологічний.

Після численних операцій для бійців, які втратили кінцівки, починається реабілітаційний період. Комусь треба заново вчитися ходити, комусь — тримати ложку й писати.

Кожен крок, кожен рух дається через пекельний біль та долання зневіри. Попри фізичну травму, військові, страждають і від психологічних. Адже не кожен може відразу сприйняти себе таким, який він став, втративши руки чи ноги.

Яке рішення?

У Києві відкрили новий спортивний комплекс для військовослужбовців та ветеранів, який оснащений сучасними тренажерами для реабілітації.

Як це працює?

Займатися фізичними вправами в ньому можна безоплатно на сучасних реабілітаційних тренажерах. Тренування доступні для військових з ампутаціями кінцівок, а також для тих, хто користується кріслом колісним.

спортзал для ветеранів реабілітація

Фото: Фейсбук / "Київ Мілітарі Хаб"

спортзал для ветеранів реабілітація

Фото: Фейсбук / "Київ Мілітарі Хаб"

Є можливість проводити заняття самостійно або з реабілітологом.

спортзал для ветеранів реабілітація

Фото: Фейсбук / "Київ Мілітарі Хаб"

Перше заняття для відвідувачів провів український атлет і телеведучий, президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

спортзал для ветеранів реабілітація

Фото: Фейсбук / "Київ Мілітарі Хаб"

Спорзал для військових знаходиться по вул. Бастіонна, 11. Працює він:

  • понеділок-п'ятниця – з 09:00 до 18:00,
  • субота – з 08:00 до 19:00.

Організатори зауважили, що гроші на облаштування залу передав благодійник з Нідерландів, який побажав залишитись анонімним.

Нагадаємо, що у Рівному відкрили інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових Recovery, де завдяки надсучасним технологіям мультидисциплінарна команда закладу зможе надавати якісну безоплатну реабілітаційну допомогу для понад 1000 військовослужбовців щороку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: