fbpx
Сьогодні
16:10 28 Лют 2024

У Києві відновлення синьої гілки метро йде за графіком: роботи мають закінчити до кінця літа

Фото: Фейсбук / Maksym Shkil

У Києві на закритій ділянці метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" роботи на закритій ділянці йдуть за графіком: рух поїздів має відновитися до кінця літа.

Про це у відеоінтерв'ю розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Чиновник розповів, що на сьогодні 80% паль для влаштування стіни в ґрунті встановлені, Також виконана плита, яка надалі дасть можливість виконувати роботи важкою технікою для розкриття котловану.

Над пошкодженою ділянкою було розташовано близько 200 кабелів різних мереж: ДТЕК, Укртелекому, та інших, перенесення яких узгоджувалося з різними відомствами, що зайняло багато часу.

Метро, Київ

Фото: Фейсбук / Maksym Shkil

Як зазначив чиновник, рух поїздів має відновитися до кінця літа при умові, якщо фахівцям не заважатимуть суб'єктивні фактори, як от бюрократія.

"Якщо в нас не буде якогось суб'єктивного фактора, якого ми зараз не передбачаємо, то до кінця літа, серпень-вересень максимум, метро повинно поїхати", — заявив Руслан Кандибор.

Чиновник підтвердив, що роботу з відновлення руху у закритому нині тунелі можна виконати за 6 місяців.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури також нагадав, що раніше ця ділянка будувалася поспіхом. Під час її будівництва у 2010 році тут був затоплений тунелепрохідницький щит вагою понад 200 тонн. Тоді загинули два працівники. Сьогодні ж роботи виконуються фахово, із залученням експертів та науковців.

Окрім того Кандибор спростував чутки про можливе закриття ще 22 станцій метро й назвав такі висловлювання панічними, що лунають від невідомих людей, щоб нагнати страху на громадян.

"Немає ніякого страшного колапсу. Є деякі проблеми експлуатаційного стану, поточні роботи, які ми виконуємо. Планові роботи з капремонту також зараз виконуються", — наголосив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Що відомо про відновлення синьої гілки метро в Києві між станціями "Деміївська" та "Либідська"

Нагадаємо, що 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Метро, Київ

Фото: Фейсбук / Maksym Shkil

Тоді керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події. У Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро провели переорганізацію дорожнього руху на найбільш  завантажених відрізках доріг.

А 11 січня голова та засновник Офісу Трансформації Максим Бахматов заявив, що на відкриття тунелю метрополітену між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" можуть знадобитись роки. І чекати, що це відбудеться найближчим часом, не варто.

На сьогодні на ділянці від "Теремків" до "Деміївської" метро працює у човниковому режимі з інтервалом 13 хвилин. Рух перекрито лише між станціями "Деміївська" та "Либідська".

На цій ділянці рух метро дублюють автобуси, які їздять з інтервалом 3 хвилини. Місто потурбувалося, щоб гроші за пересадку поверталися пасажирам, які користуються транспортною картою. Тому на маршруті від "Либідської" до "Теремків" за поїздку люди платять лише один раз.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: