fbpx
Сьогодні
09:54 12 Гру 2023

Закриття гілки метро у Києві: автобуси, запущені замість підземки на Теремки, змінили маршрут

З 12 грудня в роботу тролейбусного маршруту №12 та автобусного маршруту №2-М, який поєднує станції метро "Либідська" та "Теремки", внесли зміни.

Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, пише Рубрика.

Як повідомили у міськраді, рух автобусів маршруту № 2-М у напрямку станції метро "Либідська" буде організовано без заїзду на проспект Науки та вулицю Саперно-Слобідську.

мапа Рух автобусів

Фото: КМДА

Зупинка автобусів здійснюватиметься на діючій зупинці міського пасажирського транспорту загального користування "Деміївський провулок" на проспекті Голосіївському.

мапа Рух автобусів

Фото: КМДА

Рух тролейбусів маршруту № 12 у напрямку станції метро "Васильківська" буде організовано без заїзду на проспект Валерія Лобановського.

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: