fbpx
Сьогодні
Фото 21:46 12 Гру 2023

Завтра у Києві між станціями метро "Теремки"-"Деміївська" запустять "човниковий" рух поїздів

Завтра, 13 грудня, у Києві запрацює "човниковий" рух поїздів між станціями метро "Теремки"-"Деміївська".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Київської міської державної адміністрації із посиланням на комунальне підприємство "Київський метрополітен".

"На цій ділянці кожною із двох колій курсуватимуть поїзди з інтервалом 13 хв та 17 хв, у залежності від напрямку руху (за принципом фунікулеру або "човникового" руху). Звертаємо увагу, що у тунелі між станціями "Либідська" та "Деміївська", де власне ведуться ремонтні роботи, потяги не ходитимуть", — йдеться у повідомленні.

У КМДА закликають пасажирів уважно слухати оголошення чергових на станції, які інформуватимуть про напрямок руху поїзда безпосередньо на платформі. Працівники метрополітену можуть регулювати прохід пасажирів на станції, щоб уникнути скупчень людей на платформах.

Також на станціях розмістять навігаційні матеріали, де зазначено режим роботи синьої лінії метро. А також графік "човникового" руху поїздів. Всі підземні станції продовжують цілодобово працювати в режимі укриття, підсумували в адміністрації.

запустять

Фото: КМДА

запустять

Фото: КМДА

запустять

Фото: КМДА

запустять

Фото: КМДА

запустять

Фото: КМДА

запустять

Фото: КМДА

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: