fbpx
Сьогодні
09:41 27 Лют 2024

Міноборони Нідерландів: у Британії під час транспортування викрали військовий одяг для ЗСУ

Фото: defensie.nl

Під час транспортування з Нідерландів до Великої Британії військова форма та спорядження для українських військових були викрадені. Одяг та амуніція мали бути передані влїнам ЗСУ, які проходять навчання за кордоном.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Нідерландів.

В оборонному відомстві країни зазначили, що товари були викрадені минулого тижня з цивільної вантажівки, яка їх перевозила, а відповідне оголошення відомства зробило у понеділок.

"Пограбування сталося під час нічної зупинки у Великій Британії. Розрізано тент вантажного відділення вантажівки", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що військовослужбовці ЗСУ проходять військову підготовку у Британії в рамках операції Interflex. Зокрема за сприянням голландських солдатів.

В міністерстві додали, що місцева поліція розслідує крадіжку.

Навчання українських військових у Великій Британії

Нагадаємо, з перших місяців повномасштабного вторгнення Росії в Україну бійці ЗСУ проходять різноманітні програми навчання у Британії. Так, для максимально ефективної підготовки військових у Британії збудували спеціальний полігон. Повідомляється, що його обладнання та інфраструктура дозволять здобути досвід ведення бойових дій у міських умовах.

У Міноборони Британії також повідомили, що країна провела навчання для 33 тисяч бійців Збройних сил України з 2022 року.

Додамо, що наприкінці січня стало відомо, що Естонія вирішила приєднатися до операції з навчання українських військових, що проводиться Британією.

Зазначимо, що до підготовки військовослужбовців ЗСУ за кордоном залучена коаліція партнерів, яка налічує 34 держави. На території цих країн з початку широкомасштабного вторгнення підготовлено близько 170 штабів та підрозділів різних рівнів з-поміж новостворених бригад.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: