fbpx
Сьогодні
09:33 22 Лис 2023

Британія навчила та забезпечила необхідним обладнанням 30 тисяч воїнів ЗСУ

English version here

Військовослужбовці ЗСУ під час навчань в Англії. Фото: MoD UK

30 тисяч військовослужбовців Збройних сил України, які пройшли навчання у Британії, також були укомплектовані необхідним для передової обладнанням Міністерством оборони Сполученого Королівства.

Про це повідомляє офіційний сайт відділу закупівель Міністерства оборони Сполученого Королівства.

Як зазначають, британське відомство підтримало підготовку понад 30 000 звичайних українців для того, щоб стати солдатами в рамках найбільшої у своєму роді програми військового вишколу на британській землі з часів Другої світової війни.

Українські військовослужбовці взяли участь в операції Interflex з підвищення їх підготовки, починаючи з червня 2022 року.

Слайди з кількістю наданої допомоги

Слайди з кількістю наданої допомоги. Фото: UK MoD

Окрім того, для підтримки учасників цієї глобальної програми, відділ закупівель міністерства оборони закупив все необхідне обладнання для їх комплектації та проведення навчань з підвищення їх здатності ведення боїв. Окрім того, був створений додатковий напрямок для проведення медичних курсів.

Також, міністерство оборони Британії виділили додатковий пакет допомоги, в який входить:

  • 82 000+ касок;
  • 25 000+ комплектів зимового одягу;
  • 10 000+ комплектів бронежилетів;
  • 70 000+ сухпайків.
Британський захисний шолом Mk.7

Британський захисний шолом Mk.7. Фото: British Army

До операції Interflex, окрім британських інструкторів, приєднались інструктори з інших країн, таких як Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди, Австралія та Румунія.

Сам курс тривав 5 тижнів, та охоплював:

  • підвищення кваліфікації з поводження зі зброєю,
  • первину медичну допомогу на полі бою,
  • тактику дій під час патрулювання,
  • підготовку до боїв у сільській місцевості,
  • елементарне знання міжнародних прав на полі бою.

"Я неймовірно пишаюся всіма британськими та українськими солдатами, моряками, авіаторами та жінками, залученими до цієї великої справи – їхня самовідданість та професіоналізм сьогодні забезпечують мир на нашому континенті і в майбутньому", підкреслив прем'єр-міністр Ріші Сунак.

Як уточнюють у британському відомстві, ці навчання дозволять пришвидшити отримання відповідної кваліфікації особовим складом ЗСУ та забезпечити швидке розгортання сил на фронті.

Достроково закінчена Великою Британією операція Interflex таким чином збільшила загальну кількість навчених українських солдатів до понад 52 000 з моменту початку першого вторгнення росії в Україну в 2014 році.

"Розмір та амбіції Op Interflex не мають собі рівних, програма є ключовим прикладом того, як Велика Британія може допомогти залучити міжнародне співтовариство до підтримки Збройних сил України.

Я радий, що ми перевищимо ціль на цей рік, і дякую британським тренерам та нашим міжнародним партнерам, які працювали вдень і вночі, щоб досягти цього рубежу достроково. Я також віддаю належне рішучості та стійкості хоробрих українських новобранців, які прибувають до британських берегів", наголосив міністр оборони Грант Шаппс.

Нагадаємо, що інструктори з Австралії в межах навчальної операції допомагали українським військовим відпрацьовувати підготовку до проактивних дій під час проходження психологічної смуги посеред густих лісів.

До того ж, під керівництвом данських інструкторів проходять навчання українських військовослужбовців з ведення позиційних бойових дій: відпрацьовують дії з підготовки, захоплення та утримання позиції.

Також, у Канаді навчання українських бойових медиків проводять з додаванням спецефектів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: