fbpx
Сьогодні
08:58 25 Лют 2024

Чарльз ІІІ виступив з посланням на підтримку України з нагоди другої річниці великої війни

Фото: REUTERS/Christian Mang

З рішучим посланням на підтримку України, яке було присвячене другій річниці повномасштабного російського вторгнення, виступив король Великої Британії Чарльз ІІІ.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на текст заяви.

"Рішучість і сила українського народу продовжують надихати, оскільки неспровокований напад на його землю, його життя та засоби до існування вступає в третій, трагічний, рік", – заявив король Британії.

Чарльз ІІІ підкреслив, що, попри величезні труднощі та біль, українці продовжують демонструвати героїзм.

"Це справжня доблесть перед обличчям невимовної агресії. Я відчув це особисто під час численних зустрічей з українцями, які я мав з початку війни, від президента Зеленського та пані Зеленської до новобранців, які тренуються тут, у Сполученому Королівстві", – заявив король.

Він також привітав постійну підтримку з боку Великої Британії та її союзників.

"Мене продовжує дуже надихати те, що Сполучене Королівство та наші союзники залишаються в авангарді міжнародних зусиль, спрямованих на підтримку України в цей час таких великих страждань і потреб", – додав він.

Як відзначає BBC, таке несподівано пряме послання виглядає як заклик до продовження міжнародної допомоги Україні. Видання додає, що для короля незвично так однозначно висловлюватися про міжнародний конфлікт, і його коментарі відображають силу його почуттів.

На ранніх стадіях повномасштабного вторгнення Чарльз ІІІ здійснив несподіваний візит, щоб зустрітися з українськими біженцями, які втекли до Румунії.

Він також відвідав українську громаду у Шотландії, а під час державного візиту до Франції минулого року король заявив Сенату про важливість перемоги України проти "жахливого" російського вторгнення, щоб "наші заповітні свободи перемогли".

Варто додати, що 1 березня 2022 року принц Чарльз засудив російське вторгнення держави-окупанта в Україну та висловив свою підтримку українцям, які чинять спротив агресору.

"Ми солідарні з усіма, хто чинить опір жорсткій агресії", — заявив він.

За словами принца, це — "атака на демократію, на відкрите суспільство, на саму свободу". Члени британської королівської родини рідко висловлюються щодо політичних питань, дотримуючись нейтральності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: