fbpx
Сьогодні
10:48 24 Лют 2024

Британія виділить близько €280 мільйонів у закупівлю та виробництво артснарядів для України

English version here

Фото: Associated Press

Велика Британія планує інвестувати упродовж року 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 280 млн євро) на закупівлю та виробництво артилерійських снарядів для потреб України.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на сайт британського уряду.

Як зазначають у комюніке, Україна останнім часом потерпає від гострої нестачі боєприпасів.

З огляду на це Британія виділяє 245 млн фунтів стерлінгів на придбання боєприпасів та пожвавлення ланцюжків постачання, щоб забезпечити снаряди для потреб ЗСУ.

"Україна не зможе виграти війну проти РФ без підтримки міжнародної спільноти — і саме тому ми продовжуємо робити усе можливе, щоб ЗСУ могли боротися до перемоги. Майже чверть мільярда фунтів стерлінгів, виділених Великою Британією, збільшать українські запаси артилерійських боєприпасів, яких критично не вистачає.

Разом ми забезпечимо поразку Путіна та перемогу демократії, міжнародного порядку та українського народу", наголосив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.

Окрім цього, британський уряд повідомив про підписання низки мільйонних контрактів між закупівельним агентством Міноборони та британською компанією Cook Defence Systems щодо придбання сотень запчастин для ремонту українських танків та іншої бронетехніки.

Що відомо про військову допомогу Україні від Британії

22 лютого Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, зокрема Сили оборони отримають протитанкову зброю.

Також Велика Британія надасть Україні тисячі безпілотників, зокрема FPV-дрони, очоливши спільно з Латвією міжнародну коаліцію з надання Україні безпілотників.

До того ж, у межах військової допомоги Україна отримає від Великої Британії 23 швидкісних катери та 20 дволанкових гусеничних всюдиходів Bandvagn BvS 10 (Viking).

Окрім того, британська компанія BAE Systems відкрила офіс в Україні для виробництва гаубиці L119, яка має калібр 105 мм натівського стандарту.

Варто зазначити, що Велика Британія була однією з перших країн, які підтримали Україну на початку повномасштабного вторгнення Росії. Лондон надав військову, фінансову та гуманітарну підтримку. Зокрема, йдеться про:

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: