fbpx
Сьогодні
Відео 08:58 09 Лют 2024

Міноборони рф заявило про масовану атаку БпЛА на кілька областей росії: горів Ільський нафтопереробний завод

Фото: ілюстративне з сайту Укрінформ

російське міноборони заявило, що вночі 9 лютого нібито перехопило та знищило 19 українських безпілотників у 4 регіонах росії й над Чорним морем. У Сіверському районі Краснодарського краю горів Ільський нафтопереробний завод нібито через атаку БпЛА.

Як інформує Рубрика, про це повідомляють російське пропагандистське видання РИА Новости, губернатор Орловської області Андрій Кличков у Telegram.

"Засоби ППО перехопили та знищили вночі 19 безпілотників над територіями Курської, Брянської та Орловської областей, Краснодарського краю та Чорного моря", – повідомляється у зведенні Міноборони РФ.

Повідомляється, що БпЛА нібито знищили над територіями:

  • Курської області (2),
  • Брянської області (5),
  • Орловської області (4),
  • Краснодарського краю (2),
  • Чорного моря (6).

За словами губернатора Орловської області, в цьому регіоні безпілотники нібито атакували об'єкти паливно-енергетичного комплексу, але їх нібито знищили.

Кличков заявив, що постраждалих немає, але водночас додав, що "з метою забезпечення безпеки правоохоронці проводять необхідні заходи".

Пожежа на Ільському нафтопереробному заводі

У Сіверському районі Краснодарського краю рф нібито через атаку безпілотника горів Ільський нафтопереробний завод.

Про займання повідомили місцеві жителі. До пожежі вони чули звуки вибухів.

За словами місцевих жителів, дрон звалився на території Ільського нафтопереробного заводу близько 2-ї години ночі. Сталися вибух та пожежа.

Ільський нафтопереробний завод здійснює:

  • діяльність з прийому,
  • зберігання та переробки вуглеводневої сировини,
  • також відвантаження готової продукції.

За інформацією оперштабу Сіверського району, в районі 2 години ночі 9 лютого сталася пожежа на території Ільського НПЗ.

До 3 години ночі відкрите горіння нібито було ліквідовано службами заводу.

Окрім того, очевидці розповіли, що чули "гучний звук" з Афіпського НПЗ, також розташованого у Краснодарському краї. 

Подібні атаки на нафтобази рф

Нагадаємо, на території росії регулярно гримлять вибухи та починаються пожежі, і деякі з них, зокрема, пов'язують з атаками безпілотників. 

Так, 29 січня повідомлялось, що безпілотник літакового типу атакував один із найбільших російських НПЗ – нафтопереробний завод "Славнефть-ЯНОС" у російському Ярославлі.

А у ніч на 25 січня нафтопереробний завод у російському Туапсе став черговою метою Служби безпеки України. Після двох потужних вибухів там почалася масштабна пожежа, було пошкоджено встановлення первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумну та атмосферну колони.

Також повідомлялось про атаку українських безпілотників 21 січня цього року призупинила роботу російського заводу "Новатек", який розташований на узбережжі Балтійського моря.

А напередодні 18 січня українські безпілотники завдали удару по нафтобазі в Ленінградській області російської федерації: ця атака є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

9 січня у місті Орел Орловської області російської федерації безпілотники атакували нафтобазу та енергетичне підприємство. Також лунають вибухи й в Курській області.

Також 5 грудня минулого року, росіяни заявили про перехоплення і знищення понад 40 нібито українських безпілотників над територією російської федерації. Українські безпілотники вразили "Морський нафтовий термінал" в окупованій Феодосії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: