fbpx
Сьогодні
10:17 18 Січ 2024

ЗМІ: атака безпілотників по нафтобазі в російському Пітері є спецоперацією ГУР

English version here

Фото: З відкритих джерел

У ніч на 18 січня українські безпілотники завдали удару по нафтобазі в Ленінградській області російської федерації: ця атака є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

Про це пише УП, посилаючись на співрозмовника в спецслужбах.

"Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях.

Відтепер військові об'єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил", зауважив він.

Співрозмовника спитали, чи це вперше українські безпілотники атакували Ленінградську область рф, співрозмовник УП відповів:

"Не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув".

Нагадаємо, що 18 січня російське міністерство оборони заявило про атаку БпЛА на Московську та Ленінградську області. Пропагандистські змі запевняють, що уламки безпілотника впали на нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі.

Своєю чергою BAZA пише, що всього були запущені три безпілотники:

  • два з них були придушені силами РЕБ та впали до Фінської затоки,
  • один збили над територією нафтоналивного термінала.

Водночас Astra пише, що безпілотник упав і вибухнув на території АТ "Петербурзький нафтоналивний термінал" у Санкт-Петербурзі.

Попередньо, за інформацією BAZA, уламки БпЛА впали на відкритій території одного з елеваторних майданчиків порту між резервуарами з мазутом.

Після падіння, дрон вибухнув, внаслідок чого почалася пожежа. Площа горіння становила 130 квадратних метрів.

Подібні атаки на нафтобази рф

Нагадаємо, на території росії регулярно гримлять вибухи та починаються пожежі, і деякі з них, зокрема, пов'язують з атаками безпілотників.

Як писала Рубрика, так званий "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв повідомив уночі 29 квітня, що в Козачій бухті горить резервуар із паливом. Вогонь охопив площу 1000 квадратних метрів, пожежі присвоїли 4-й клас.

А 3 травня Тамань російської федерації відвідало чергове Бавовнятко, у порту міста пролунав вибух, після якого почалася пожежа в резервуарі із паливом.

До того ж, 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Також 5 грудня, росіяни заявили про перехоплення і знищення понад 40 нібито українських безпілотників над територією російської федерації. Українські безпілотники вразили "Морський нафтовий термінал" в окупованій Феодосії.

9 січня у місті Орел Орловської області російської федерації безпілотники атакували нафтобазу та енергетичне підприємство. Також лунають вибухи і в Курській області.

А вже 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Севастополі, а також Євпаторії прогриміли вибухи: очевидці стверджують про "прильоти", а російське міноборони про збиття 10 ракет.

Варто додати, що в ніч на 30 серпня, в російській федерації відбулася одна з наймасштабніших атак безпілотними літальними апаратами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: