fbpx
Сьогодні
14:54 09 Січ 2024

У російському Орлі БпЛА атакували нафтобазу та енергетичне підприємство: сталася пожежа

English version here

Фото: З соцмереж

У місті Орел Орловської області російської федерації безпілотники атакували нафтобазу та енергетичне підприємство. Також лунають вибухи і в Курській області.

Про це пишуть губернатор Орловської області Андрій Кличков, анонімні Telegram-канали.

"На території міста Орел сталося падіння двох безпілотних літальних апаратів на об'єкт паливно-енергетичного комплексу. Загоряння оперативно локалізовано, надається необхідна допомога", зазанчив чиновник.

Як пишуть у мережі, дрон-камікадзе буцімто спробував атакувати нафтобазу "Орелнафтопродукт" в Орлі. В атаці традиційно звинувачують Україну.

Анонімні Telegram-канали заявляють, що один дрон врізався в порожній резервуар на території нафтобази "Орелнефтепродукт". Повідомляють також, що люди не постраждали.

Telegram-канали також стверджують, що після атаки не було загорання. Водночас вони публікують фото зі стовпом диму.

Орел, вибух БпЛА

Фото: З соцмереж

Другий безпілотник, як стверджується, атакував "Ореленерго" на Високовольтній вулиці. На місці почалася пожежа, наразі загоряння локалізовано.

Згодом губернатор повідомив, що під час атаки БПЛА на об'єкти паливно-енергетичного комплексу постраждали троє осіб, які отримали травми середньої тяжкості. Двоє від госпіталізації відмовилися.

Окрім того, гучно й у Курській області. Росіяни пишуть про "роботу ППО".

Російські ЗМІ також повідомляють, що нібито три дрони збили в небі над Курском, усі вони летіли до району міжнародного аеропорту ім. Гуревича.

Окрім того, російська ППО нібито відпрацювала по безпілотниках над містом Курчатовим та в районі села Горналь. В останньому від падіння уламків постраждала жінка – її госпіталізували у тяжкому стані з осколковими пораненнями.

Подібні інциденти

Варто зазначити, що Бєлгородська область російської федерації розташована біля кордону з Україною і межує з Харківською, Сумською та Луганською областями. Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних регіонів.

Нагадаємо, 19 грудня губернатор Брянської області заявив аж про три атаки дронів за ранок і звинуватив Україну. Місцеві жителі у соцмережах публікували відео, на яких бути чути вибухи. Чиновники стверджують, що дрони збили, а постраждалих не було.

Також вже 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Окрім того, 30 грудня, унаслідок непрофесійної роботи російської протиповітряної оборони у Бєлгороду рф, кількість загиблих у місті зросла до 22.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: