fbpx
Сьогодні
Відео 11:43 25 Січ 2024

Сьогодні вночі безпілотники СБУ атакували нафтовий завод у Краснодарському краї, - джерела

English version here

Фото: скриншот відео

У ніч проти 25 січня БпЛА служби безпеки України атакували нафтопереробний завод у місті російському Туапсе Краснодарського краю. Там почалася масштабна пожежа.

Про це повідомило джерело hromadske у правоохоронних органах, передає Рубрика.

Як зазначив співрозмовник ЗМІ, після двох потужних вибухів почалася пожежа.

Пошкоджень зазнала установка первинної обробки нафтопродуктів. Йдеться про вакуумну та атмосферну колони.

"СБУ бʼє вглиб рф і продовжує атаки на обʼєкти, які не тільки мають важливе значення для економіки росії, але й забезпечують паливом ворожі війська. Далі буде багато сюрпризів, системна робота триває", — заявило джерело.

Також про вибухи повідомляють місцеві Телеграм-канали.

"Офіційно влада так і не назвала причину пожежі на НПЗ. ASTRA з'ясувала, що опівночі 25 січня територію "РН-Морський термінал Туапсе" атакував один безпілотник. Після чого почалася пожежа. Пошкоджено нафтопереробну установку, в якій на момент атаки знаходилося близько 100 тонн бензину та 200 тонн мазуту", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що з території підприємства евакуювали 38 працівників.

ТГ-канал Baza повідомляє, що висота полум'я після атаки НПЗ "Роснафти" досягала 70 метрів.

Окрім того, Телеграм-канал Shot пише про пожежу в селі Єлове під Красноярськом у східному Сибіру в цеху з виробництва аерочовнів.

"Вогонь охопив понад 1700 квадратів. 40 людей вибігли із будівлі, рятуючись від пожежі", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, палаюче виробництво належить компанії "Алігатор", яка виробляє плоскодонні водні судна з надувними і твердими корпусами та авіаційними двигунами.

З пожежею борються 27 рятувальників та вісім одиниць спецтехніки.

Подібні атаки на нафтобази рф

Нагадаємо, на території росії регулярно гримлять вибухи та починаються пожежі, і деякі з них, зокрема, пов'язують з атаками безпілотників.

Так, атака українських безпілотників 21 січня цього року призупинила роботу російського заводу "Новатек", який розташований на узбережжі Балтійського моря.

А напередодні 18 січня українські безпілотники завдали удару по нафтобазі в Ленінградській області російської федерації: ця атака є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

9 січня у місті Орел Орловської області російської федерації безпілотники атакували нафтобазу та енергетичне підприємство. Також лунають вибухи й в Курській області.

Також 5 грудня минулого року, росіяни заявили про перехоплення і знищення понад 40 нібито українських безпілотників над територією російської федерації. Українські безпілотники вразили "Морський нафтовий термінал" в окупованій Феодосії.

А 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Севастополі, а також Євпаторії прогриміли вибухи: очевидці стверджують про "прильоти", а російське міноборони про збиття 10 ракет.

Окрім того, варто нагадати, що 29 квітня минулого року так званий "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв повідомив, що в Козачій бухті горить резервуар із паливом. Вогонь охопив площу 1000 квадратних метрів, пожежі присвоїли 4-й клас.

До того ж 3 травня Тамань російської федерації відвідало чергове Бавовнятко, у порту міста пролунав вибух, після якого почалася пожежа в резервуарі із паливом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: