fbpx
Сьогодні
16:59 28 Січ 2024

Лідер угорської партії прагне анексувати Закарпаття у разі поразки України у війні з рф

Фото: X / Toroczkai László

Глава угорської правої партії "Наша Батьківщина" Ласло Тороцкаї заявив, що, якщо Україна унаслідок війни втратить державність, то його політичний рух як "єдина угорська сторона" претендуватиме на Закарпаття.

Про це пише місцеве видання Index, передає Рубрика.

Угорський політик заявив, що "міжнародні фінансисти" буцімто чинили тиск, який "призвів до війни в Україні, яка знищить Європу та завалить економіку континенту".

Окрім того, він стверджує, що "Україну купив BlackRock".

Це одна з найбільших у світі інвестиційних компаній, яка має під своїм управлінням понад 10 трильйонів доларів активів.

Водночас Тороцкаї розповів, як його рух бачить завершення російсько-української війни:

"Негайне припинення вогню, мир і врегулювання шляхом переговорів".

Журналісти ЗМІ уже звернулися по коментар до Міністерства закордонних справ України.

Зазначимо, що у листопаді 2022 року Тороцкаї побажав повернення польсько-угорського кордону, коли привітав Польщу із Днем незалежності. До свого допису політик прикріпив фото, на якому поляк та угорець зустрічаються після захоплення Закарпаття.

Тоді МЗС України наголосило, що вважає неприйнятним заклик угорського депутата.

Нагадаємо, що зустріч очільників МЗС України та Угорщини запланована на 29 січня в Ужгороді й має на меті підготувати зустріч президента України Володимира Зеленського і прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Як писала Рубрика, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11 грудня вперше за час повномасштабного вторгнення проведе особисту зустріч з угорським колегою Петером Сіярто.

Перед візитом до Ужгорода глави МЗС Угорщини Петера Сійярто газета Magyar Nemzet, яка входить до неформальної медіаімперії під контролем угорського прем'єра опублікувала статтю, в якій критикує ситуацію з українськими медіа.

Окрім того, угорський уряд оприлюднив результати опитування, в якому 98% респондентів нібито підтримують його антиукраїнську позицію, зокрема, і щодо війни в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: