fbpx
Сьогодні
09:58 18 Січ 2024

Війська рф збільшили кількість атак "Шахедами" по українських позиціях на лінії фронту, - ISW

Фото: A. Gusev / Pacific Press

По всій лінії фронту спостерігають збільшення кількості ударів російських безпілотників "Шахед" по українських позиціях на передовій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Також, як повідомили американські аналітики, окрім цього, відомий, пов'язаний з Кремлем російський військовий блогер стверджував, що російські війська нещодавно зосередили артилерійську та авіаційну діяльність у прифронтових районах.

Він написав, що росіяни завдали ударів у тилових районах Кіровоградської, Харківської та Дніпропетровської областей.

По всій лінії фронту точаться позиційні бої, підтверджених просувань немає жодна зі сторін.

Ключові висновки ISW за 17 січня

  • Представник української розвідки повідомив, що російські війська не мають необхідних оперативних резервів для проведення одночасних наступальних дій на кількох напрямках в Україні.
  • Заступник голови Ради безпеки росії дмитро мєдвєдєв 17 січня підтвердив, що ліквідація української державності та незалежності залишається однією з головних цілей росії у війні.
  • Україна вперше успішно застосувала відремонтовану в Україні гібридну систему протиповітряної оборони (FrankenSAM).
  • Німеччина та Франція оголосили про додаткову військову допомогу Україні 16 січня.
  • Російська ультранаціоналістична спільнота вважає ксенофобію ключовим принципом у 2024 році. Оскільки російські ультранаціоналісти продовжують використовувати інциденти, пов'язані з мігрантами та неетнічними російськими групами, щоб закликати до антимігрантської політики та висловлювати зростаючу ворожість до неетнічних росіян в росії.
  • Постійні спроби Кремля задобрити російську ультранаціоналістичну спільноту, ймовірно, призведуть до посилення тертя між бажаною риторикою і політикою Кремля щодо міграції та міжнаціональних відносин і політикою російських ультранаціоналістів.
  • Значні протести спалахнули в Баймаку, Республіка Башкортостан, після того, як російський суд виніс обвинувальний вирок відомому башкортському активісту, що викликало швидку реакцію російського уряду, а також негативну реакцію з боку російської ультранаціоналістичної спільноти.
  • Широко розповсюджені скарги російських військових блогерів на лідера узбецької громади в росії спонукали Слідчий комітет росії відкрити кримінальну справу. Це свідчить про те, що російський уряд може відчувати тиск з боку ультранаціоналістичного інформаційного простору, який об'єднується навколо ксенофобських та антимігрантських ідеалів, з метою реагування на вимоги військових блогерів.
  • Російське військове командування продовжує засуджувати російських офіцерів у справах, пов'язаних з українськими ударами, що є частиною ймовірних зусиль, спрямованих на покращення дисципліни в російській армії.
  • Кремль продовжує докладати зусиль для розширення російського впливу в Африці через Міністерство оборони росії та підконтрольний йому Африканський корпус.
  • Загроза вторинних санкцій з боку США, як повідомляється, має масштабний вплив на турецько-російські фінансові зв'язки.
  • Позиційні бої тривали вздовж усієї лінії зіткнення 17 січня.
  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив, що російська влада збільшує чисельність контингенту росгвардії в окупованій Україні для посилення окупаційного контролю.

Нагадаємо, що у британському Міністерстві оборони оцінили російські спроби оточити Авдіївку та спрогнозували, що російські успіхи у цьому районі найближчим часом будуть малоймовірними.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: