fbpx
Сьогодні
21:48 07 Січ 2024

У британській розвідці зазначають, що у рф посилюють боєздатність росгвардії та залучають інші ПВК

Бійці так званої ПВК "Еспаньйоли". Фото: Telegram-канал ПВК

У зв'язку з потрясіннями у сфері внутрішньої безпеки рф внаслідок війни проти України російська національна гвардія (Росгвардія) зміцнює свої ресурси та особовий склад.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, пише Рубрика.

"Росгвардія зміцнює свої ресурси та особовий склад у зв'язку з потрясіннями у сфері внутрішньої безпеки Росії внаслідок війни проти України. Елементи приватної військової компанії «Вагнер» вже перейшли до підпорядкування Росгвардії з жовтня 2023 року", – заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що після "вагнерівців", до Росгвардії 3 січня 2024 року увійшов батальйон "Восток" так званої Донецької народної республіки (ДНР).

"Москва також докладає зусиль для розпуску угруповання "Каскад" з "ДНР", яке спеціалізувалося на операціях з безпілотниками, і підпорядкування його частин Росгвардії", – додали у відомстві.

Зазначається, що у липні 2023 року Держдума росії дозволила росгвардії застосувати важке озброєння.

"Нові можливості Росгвардії, а також їхнє посилення досвідченими ветеранами з інших груп, ймовірно, означатимуть значне підвищення бойової ефективності", – підсумували у відомстві.

Довідка

У грудні депутати російської Держдуми ухвалили в третьому, остаточному читанні, законопроєкт, що дозволяє Росгвардії мати свої добровільні підрозділи, а також карати за критику на їхню адресу.

Також за даними української розвідки, панівна партія рф "Єдина росія" активізувала рекрутинг до власної приватної армії ― так званої приватної військової компанії "Еспаньйола".

Це формування раніше перебувало у структурі так званого батальйону "Восток" як добровольчий підрозділ російських "футбольних хуліганів", кажуть у ГУР.

Але з 2023 року "Еспаньйолу" у своє розпорядження отримала партія володимира путіна ― підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з "Єдиної росії" розпочався й триває активний рекрутинг.

За даними розвідки, до ПВК "Еспаньйола" беруть так званих "ультрас", російських радикалів усіх мастей, зокрема прихильників нацистської ідеології, а також пересічних цивільних із бідних областей рф та тимчасово окупованих територій України ― останніх використовують у "м'ясних штурмах" для створення статусу "бойового підрозділу".

У пунктах рекрутингу до "Еспаньйоли" за участь у війні проти України добровольцям обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт можна укласти мінімум на пів року, зазначають в ГУР.

Також добровольців заманюють "страховими виплатами":

  • 1 млн рублів ― за легке поранення;
  • 2 млн рублів ― поранення середньої тяжкості;
  • 3 млн рублів ― важке поранення;
  • 5 млн рублів ― смерть.

"Утім фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець", ― стверджує ГУР.

Загиблих та важкопоранених рекрутів росіяни не вивозять з поля бою, а оформлюють "зниклими безвісти", щоб не платити родичам за смерть годувальника, додали в розвідці.

Нагадаємо, у британській розвідці раніше повідомляли, що російський диктатор володимир путін після заколоту групи "Вагнера" у червні 2023 року намагається захистити москву, створюючи нові військові структури.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: