fbpx
Сьогодні
19:45 14 Січ 2024

Місцева влада може купувати засоби РЕБ для захисту від ракет та дронів, - Ігнат

Фото: Facebook Юрія Ігната

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що для протидії ворожим ракетам і БпЛА місцеві громади можуть закуповувати засоби РЕБ у цивільних виробників.

Про це Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону в неділю, передає Рубрика.

"Це стандартна практика (протидія ворожим повітряним атакам за допомогою засобів радіоелектронної боротьби – ред.). У нас є підприємства, які давно цим займаються. Зараз чимало цивільних підприємств долучені до виготовлення систем РЕБ.

Сьогодні в цьому напрямку ведеться активна робота. І це те, що можуть закуповувати місцеві громади, залучати ресурс. Зброю ж не купиш – стрілецьку, гармати, і ППО не купиш, але системи РЕБ, зокрема цивільних виробників, якщо вони робочі, їх треба перевіряти – це допомагає зберегти життя. І від дронів працює РЕБ, і може впливати на засоби повітряного нападу противника. Ракета може бути відведена, не долетіти до своєї цілі", – поінформував він.

Ігнат зазначив, що "ця робота вже проводиться".

"Сьогодні керівники певних компаній вже думають про свій особистий захист, щоб захистити свої об'єкти. Це вже робиться… За цим майбутнє. Не потрібно витрачати дорогі ракети, якщо можна таким чином зупинити ворога", – сказав речник Повітряних сил.

Довідка

У ніч на 13 січня окупаційні війська завдали ракетного удару по регіонах України, застосувавши 40 цілей, зокрема крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА.

Під час комбінованої повітряної атаки Росії по Україні вранці 13 січня понад два десятки російських ракет та дронів не досягли цілей внаслідок самопідривів, влучання в безлюдні території та завдяки ефективній роботі українських засобів радіоелектронної боротьби.

В Інституті вивчення війни вважають, що виведення з ладу понад 20 повітряних цілей за допомогою "активних контрзаходів засобами радіоелектронної боротьби" може бути переломом українських можливостей радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, що в кінці листопада минулого року в Україні анонсували появу "Армія роботів" й "Армія РЕБ" (радіоелектронної боротьби).

"Скоро запустимо "Армію роботів", "Армію РЕБ". Ми будемо спиратися на нашу ідеологію – відкриття ринку, прозорість і максимальна можливість залучити підприємців, які вже створювали різні продукти, вміють масштабувати продукти", – сказав Федоров.

Окрім того, Кабмін змінив допуск до експлуатації засобів радіоелектронної боротьби, який відтепер відбуватиметься на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених тактико-технічних характеристик: це пришвидшить потраплятимуть РЕБ до військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: