fbpx
Сьогодні
16:14 17 Січ 2024

москва формує загони найманців для подальшої відправки в Африку

Росія формує загони так званих "військових інструкторів" для подальшої відправки до країн Африки з метою розширення впливу на цій території.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними української розвідки, "наполегливий рекрутинг Москва проводить і на тимчасово окупованих територіях України, зокрема – в тимчасово окупованому Криму".

Зокрема контракти пропонують підписувати військовим запасу армії рф – спеціалістам з обслуговування систем протиповітряної оборони російського виробництва, військовим морякам та деяким іншим фахівцям військово-технічної сфери.

Угоди розраховані на декілька років із місячною зарплатою, співмірною грошовому забезпеченню російських загарбників, які воюють проти України. Найманців приваблюють не лише високими заробітками, а й можливістю уникнути участі у війні проти України, що передбачає високі ризики смерті.

"Метою відправки відповідного контингенту Москва вбачає розширення свого впливу в Африці", – заявили в ГУР.

Як раніше повідомляла "Рубрика", міноборони РФ розпочало публічний набір до російського «Африканського корпусу», щоб замінити ПВК «Вагнер» в Африці. Це відбувається на тлі ймовірних невдалих спроб оборонного відомства безпосередньо залучати колишніх «вагнерівців».

Як зазначається, у понеділок, 20 листопада, російський військовий блогер розмістив оголошення про контрактну службу в російському «Африканському корпусі». Він стверджував, що міноборони РФ вирішило сформувати корпус у Лівії після зустрічі російського заступника міністра оборони Юнус-Бека Євкурова з командувачем Лівійської національної армії Халіфом Хафтаром 22 серпня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: