fbpx
Сьогодні
21:48 15 Січ 2024

БпЛА змусили змінити тактику на полі бою, - Сирський

Бойові дії і з боку Сил оборони, і з боку російських загарбників зараз мають менший масштаб, щоб зберегти боєприпаси та людей. Наразі широке використання дронів змусило змінити тактику. Проте рф не полишає надію відвоювати втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей.

Про це розповів в інтерв'ю Reuters командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, пише Рубрика.

Він зазначив, що наразі цілі Сил оборони на його напрямку — це утримання позицій та виснаження противника шляхом завдання максимальних втрат.

росіяни тиснули в кількох напрямках уздовж східного фронту, щоб отримати повний контроль над Донбасом, попри значні втрати в людях і припасах.

Окупанти також сподіваються знову захопити території на півдні Херсонської та Запорізької областей.

Сили оборони України, зі свого боку, влаштовують менші контратаки.

Сирський назвав це "активною обороною": тримати противника напоготові, шукаючи можливості для удару, коли окупанти намагаються відновити ініціативу.

Сирський поділяє думку головнокомандувача Валерія Залужного, що технології, ймовірно, зіграють важливу роль на війні.

Командувач зазначив, що за останній рік посилилася радіоелектронна боротьба, оскільки поширення безпілотників та іншої керованої зброї створило більше можливостей для створення перешкод.

Щоб отримати перевагу, українські військові потребують більшої кількості передового обладнання, яке працює на кількох частотах одночасно.

Як повідомлялось, втрати російських загарбників на війні в Україні на ранок понеділка, 15 січня, склали 980 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 370 980 військових. Крім того, ЗСУ знищили 14 танків та 18 артсистем.

Нагадаємо, увечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем.

Наступ на лівобережжі Херсонщини

Зранку 17 листопада командування морської піхоти ВМС ЗСУ офіційно повідомило, що українським військовим вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

У ході боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці. Зокрема, з початку проведення заходів на лівому березі Дніпра росія втратила 1216 солдатів вбитими та 2217 — пораненими. Також окупанти втратили багато техніки.

Ще наприкінці жовтня аналітики ISW писали, що в росії стурбовані тривалими діями українських військовослужбовців на східному березі Херсонської області та розглядають це як частину потенційної більшої української операції.

Один із відомих російських військових блогерів повідомляв, що дві українські "штурмові групи" висадилися на східному березі Дніпра та прорвали початкову російську оборону, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки.

Аналітики ISW також повідомляли, що 14 листопада українські Сили оборони просунулися на північний захід від Вербового у Запорізькій області та на лівому березі Херсонської області.

Керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк інформувала, що на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Своєю чергою у Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: