fbpx
Сьогодні
13:33 16 Січ 2024

Розвідка Британії: біля Авдіївки армія рф досягла обмежених успіхів та поплатилася за це значними втратами

Фото: Скріншот з відео

У британському Міністерстві оборони оцінили російські спроби оточити Авдіївку та спрогнозували, що російські успіхи у цьому районі найближчим часом будуть малоймовірними.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 16 січня.

Британські аналітики відзначили, що протягом останнього тижня ні російські, ні українські війська не зайняли жодних значних позицій на фронті.

Попри прогрес, досягнутий наприкінці грудня 2023 року в захопленні Мар'їнки, росія не змогла скористатися цим та просунутися:

  • ані на захід до Курахового,
  • ані на південь до Новомихайлівки.

У британській розвідці вважають, що оточення Авдіївки, ймовірно, залишається ключовим напрямком російських зусиль, однак на сьогодні росія досягла дуже обмежених територіальних успіхів за значну ціну як у матеріальному, так і в людському плані.

  • Північне селище Степове залишається під контролем України, що забезпечує доступ до маршруту постачання до Авдіївки.

Зусилля росії ізолювати місто Авдіївка є малоймовірними принаймні протягом наступного тижня, вважають британські оглядачі.

Тим часом українські морські піхотинці продовжують утримувати плацдарм у Кринках на східному березі Дніпра, попри спроби росії витіснити їх.

Найімовірніше, вони продовжуватимуть боротися за цю територію протягом наступного тижня.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка інформувала, що заяви про поповнення російської армії у 2023 році на ще 500 тисяч осіб є перебільшенням.

Розвідка нагадує заяву експрезидента Дмитрія Медведєва, нині заступника голови Ради безпеки, про те, що до російської армії у 2023 році нібито приєдналися ще 500 тисяч осіб.

"Дуже ймовірно, що ця цифра суттєво роздута", – зазначають аналітики.

Розвідка також вважає дуже ймовірним, що основний мобілізаційний тягар лягає на бідніші регіони й сільську місцевість.

Також британська розвідка проаналізувала вплив FPV-дронів на ситуацію на лівобережжі Херсонської області.

За даними британської розвідки, FPV-дрони використовуються спільно з артилерією для ураження транспортних засобів російських збройних сил. За оцінками російського військового блогера, 90% російської військової техніки у секторі Кринки було знищено.

Загалом, минулої доби, 15 січня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали близько 372 090 військових. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: