fbpx
Сьогодні
16:59 15 Січ 2024

У Повітряних силах розповіли, що російський Іл-22 "дотягнув" до Анапи, але відновленню не підлягає

English version here

Фото: ПС ЗСУ

російський літак Іл-22, який українські військові уразили над Азовським морем, міг долетіти до аеродрому. Проте він не підлягає відновленню.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, повідомляє Рубрика з посиланням на його Facebook.

За словами Ігната, пілоти Іл-22 все ж могли довести літак до аеродрому в російському місті Анапа та екстрено приземлитись.

"Схоже, Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий гад. Але, як бачите, корито "восстановлению не подлежит". Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе. Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті", – написав він під фото.

Також він заявив, що пріоритетною ціллю під час проведення операції все ж був літак-розвідувальник А-50.

"Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для нас. І до сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу", – зауважив він.

Фото: Telegram-канал Fighterbomber

Знищення літаків А-50 та Іл-22 РФ

Нагадаємо, увечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вже офіційно підтвердив знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління противника Іл-22.

Ігнат зазначив, що літак А-50 був і є пріоритетною ціллю для Сил оборони України.

А у Повітряних силах ЗСУ заявили, що це стало своєрідною помстою за обстріл Дніпра, що стався 14 січня 2023 року.

Зауважимо, що у росії може бути 9 одиниць А-50, але не всі вони є боєздатні. 

Більше про втрату ворожих літаків

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць. Так, у росії під час ходи на москві вагнерівці збили цінний та рідкісний літак Іл-22 армії рф, що став першим випадком ліквідації такої авіації під час війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: