fbpx
Сьогодні
12:56 14 Січ 2024

Повітряні Сили: потрібно посилити армійську авіацію, і це можуть бути не тільки штурмовики

English version here

Україна дійсно потребує посилення армійської авіації, проте мова йде не лише про штурмовики. Це також можуть бути ударні гелікоптери.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Полковник прокоментував інтерв'ю командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, в якому командувач заявив, що партнери могли б посилити авіацію України, передавши, до прикладу, штурмовики A-10 Thunderbolt.

Сирський вважає, що винищувач А-10 надасть вирішальну підтримку наземним силам, коли вони намагатимуться перехопити ініціативу на фронті. Як пояснив командувач, штурмовики допоможуть знищувати наземні цілі:

  • танки,
  • артилерію,
  • "все, що протистоїть піхоті".

Командувач також додав, що важливу роль можуть також зіграти ударні гелікоптери, такі як американські:

  • AH-64 Apache,
  • AH-1 Super Cobra,
  • UH-60 Black Hawk.

"Він (Сирський, – ред.) наголосив, що авіаційна підтримка військ дійсно є надзвичайно важливою для піхоти, яка щодня веде дуже важкі бої. Сьогодні цю функцію виконують Су-25, Мі-8 і Мі-24 армійської авіації.

Тому Україні потрібно зосередитися на тому, щоб нам партнери надавали різні засоби, включаючи ППО, артилерію і авіаційні засоби.

Мова може йти навіть не про той А-10, а про ударні вертольоти Apache чи Black Hawk, які могли б суттєво посилити саме армійську авіацію", пояснив речник.

Ігнат додав, що для України головною метою залишаються винищувачі F-16, які можуть завоювати перевагу у повітрі. За його словами, це допоможе і армійській авіації, і штурмовикам завдавати ударів по противнику і з повітря, і з землі.

Що відомо про штурмовик A-10

A-10 Thunderbolt — дозвуковий штурмовик, вироблений у Сполучених Штатах, який перебуває на озброєнні країни з 1970-х років.

Нагадаємо, у травні 2022 року почав функціонувати навчальний центр, в якому українські пілоти віртуально тренувалися керувати американськими штурмовиками A-10 Thunderbolt II попри те, що офіційно США та Україна не домовилися про їхнє передання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: