fbpx
Сьогодні
Фото 09:57 14 Січ 2024

Декілька днів на передовій перебував та працював з військовими Залужний

Фото: Телеграм / Головнокомандувач ЗСУ

Кілька днів працювали в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Таврія" та "Одеса" головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Головнокомандувача.

"Провели плідну роботу із командувачами напрямків і командирами бригад, які виконують завдання на Донеччині, Херсонщині та Запоріжжі.

Узгодили кроки задля підвищення ефективності застосування військ з урахуванням наявних ресурсів та оперативної обстановки", зазначив Залужний.

Залужний

Фото: Телеграм / Головнокомандувач ЗСУ

Керманич ЗСУ та начальник Генштабу також "детально опрацювали питання щодо ситуації в акваторії Чорного моря".

Раніше, 9 січня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також міністр оборони Рустем Умєров і начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Сергій Шаптала відвідали позиції в районі міста Куп'янськ у Харківській області.

Ситуація на фронті

Зазначимо, що українські Сили оборони минулої доби стримували російські атаки на всіх напрямках фронту, найгарячіше було на Авдіївському та Мар'їнському: загалом на передовій відбулося 61 бойове зіткнення.

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Окрім того, сили та засоби протиповітряної оборони знищили 7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ уразили:

  • 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 9 артилерійських засобів,
  • 4 засоби протиповітряної оборони,
  • склад боєприпасів,
  • станцію радіоелектронної боротьби противника.

Окрім того, минулої доби, 13 січня, Сили оборони ліквідували ще понад 800 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали близько 370 тисяч солдатів.

Варто зазначити, що оперативна обстановка на Сході залишається складною. Окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп'янського лісу та захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп'янська. Завдяки діям наших оборонців ворог зазнає втрат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: