fbpx
Сьогодні
Фото 12:13 21 Гру 2023

Рішення для перемоги: розвідники отримали новітній український безпілотний комплекс PD-2

English version here

Фото: ГУР МО

Українські розвідники від волонтерів отримали безпілотний комплекс PD-2. Це зброя українського виробництва.

Про це повідомляє Рубрика  з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

У чому проблема?

Розвідка є найважливішим видом забезпечення бойових дій військ.

Вона є сукупністю заходів усіх командирів і штабів із метою своєчасного отримання інформації про: противника, місцевість, кліматичні і погодні умови в районі майбутніх бойових дій з метою найбільш ефективного застосування своїх сил і засобів щодо ураження противника.

Без розвідки неможливо успішно виконувати завдання в бою.

Окрім того, розвідники часто виконують свої завдання безпосередньо поряд з розташуванням ворога, використовуючи для виявлення позицій окупантів БпЛА. Потім відпрацювавши, бійцям потрібно мати можливість без втрат повернутися на українські позиції.

Яке рішення?

Тому Фонд "Повернись живим" передав підрозділу аеророзвідки Головного управління розвідки Міністерства оборони України високотехнологічний безпілотник PD-2.

Фото: ГУР МО

Як це працює?

Комплекс складається з двох літаків та оснащений власним живленням і зв'язком наземної станції управління, яка інтегрована у мікроавтобус високої прохідності.

Фото: ГУР МО

Як зазначають розвідники, це дозволяє значно швидше розгортати та згортати розвідувальний комплекс, а ще — дає можливість швидко змінювати місце розташування, що в прямому сенсі рятує життя операторів від ворожих контрударів.

Довідка про PD-2

Це високотехнологічна система українського виробництва. Комплекс може працювати на глибині оборони ворога, забезпечувати артилеристів координатами цілей та коригувати їхній вогонь.

Фото: ГУР МО

Командир розвідувального підрозділу ГУР з позивним "Рубен" зазначив, що найголовніше в цьому комплексі – його здатність працювати в умовах активного подавлення засобами РЕБ.

Він здатен проводити розвідку на відстані понад 100 кілометрів.

"Найголовніше в цьому комплексі — його здатність працювати в умовах активного подавлення засобами РЕБ. А ще він здатен проводити розвідку на відстані понад 100 кілометрів. Під час оборони Києва ми літали на аналогічному комплексі на 95 км від точки старту. І в повітрі він може перебувати понад 5 годин: це означає, що PD-2 за один політ може закрити потреби не одного артилерійського розрахунку", — сказав "Рубен2, командир розвідувального підрозділу ГУР МО України.

Фото: ГУР МО

"Озі", який уже 8 рік служить аеророзвідником, додав:

"У нашій групі ми ніколи не рахували знищені цілі. Це не змагання — просто є величезне бажання їх спалити".

Волонтери придбали комплекс 25 709 801,13 гривень.

Кошти зібрані за рахунок донатів українців. Громадяни можуть приєднатися до допомоги армії за посиланням.

Нагадаємо, ГУР успішно атакувало дронами Смоленський авіаційний завод, де виробляли ракети Х-59

Дрони українського виробництва

Нагадаємо, що на озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дронах.

Раніше голова СБУ повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників розташоване в Україні, але заводи знаходяться під землею.

Президент Володимир Зеленський під час великої прес-конференції заявив, що Україна наступного року виготовить мільйон дронів для фронту.

У Мінстратегпромі заявили, що всі виробничі спроможності готові, контрактація на 2024 рік розпочинається.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: