fbpx
Сьогодні
09:43 19 Гру 2023

У ГУР повідомили про стан дружини Буданова та співробітників після отруєння

Українська розвідка після отруєння дружини керівника ГУР Маріанни вжила всіх необхідних заходів. На сьогодні стан її та отруєних співробітників розвідувального управління прийнятний, але вони продовжують лікування.

Про це розповів представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Представник ГУР зазначив, що самопочуття у тих, хто був отруєний – прийнятне та лікування все ще триває.

"Шпиталізація закінчилася. Це тривалий курс лікування. Лікарі вчасно помітили і запобігли можливим поганим наслідкам.

Що стосується розслідування. Це нешвидкий процес. Як тільки будуть результати, про які можна буде повідомити суспільству, це буде зроблено.

Після отруєння у ГУР було вжито додаткових безпекових заходів. Всі необхідні дії і висновки зроблені", підкреслив Юсов.

Нагадаємо, що вранці, 28 листопада, стало відомо про отруєння Маріанни Буданової. Джерела у розвідці зазначили, що виявлені в її організмі важкі метали ніяк не використовуються в побуті та військовій справі.

Їх наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини. Правоохоронці розслідують випадок із дружиною глави ГУР як спробу вбивства.

Згодом стало відомо, що окрім Маріанни Буданової отруєння  підтвердили ще у кількох співробітників.

Нагадаємо що цього літа в інтерв'ю одному з видань Буданов розповів, що Маріанна живе разом з ним у кабінеті й подружжя перебуває разом 24/7 у цілях безпеки. При цьому він зауважив, що його дружина не працює в ГУР.

Замахи на очільника ГУР Кирила Буданова

Нагадаємо, у грудні минулого року глава СБУ Василь Малюк заявив, що російські спецслужби готувалися ліквідувати керівника ГУР Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова. На щастя, замаху запобігали.

Також серпні 2022 року СБУ затримала кілерів, які планували вбивство Резнікова та Буданова. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду в розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

Зауважимо, що і раніше у розвідці повідомляли, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив більше десятка замахів на себе.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: