fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:53 20 Гру 2023

Пластуни передали воєнним розвідникам священний вогонь з Вифлеєму

English version here

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам. Фото: ГУР

Напередодні делегація Національної скаутської організації "Пласт" передала священний Вифлеємський вогонь для українських воєнних розвідників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Головного управління розвідки.

Як  зазначають, пластуни й пластунки нагадали, що вогонь, запалений у місці народження Ісуса Христа, несе добро, любов і тепло.

Напередодні чергового свята Різдва в умовах війни скаути вирішили поділитись ним із представниками воєнної розвідки України.

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам. Фото: ГУР

"Зараз, у час війни, Головне управління розвідки є важливою установою, яка робить багато для нашої перемоги. Нам важливо поділитись цим теплом саме з представниками ГУР, аби вони відчули, що їх розуміють, про них пам'ятають. Принісши цей вогонь, ми хочемо особисто подякувати їм за сумлінну і важку працю", ― сказала пластунка Гафія Нагірняк.

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам. Фото: ГУР

Як розповідають, символічний вогонь із рук юних патріотів отримав начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

Своєю чергою очільник воєнної розвідки висловив вдячність скаутам за їхню небайдужість, мотивацію та добрі справи заради підтримки українського війська.

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам

Пластуни передали священний вогонь воєнним розвідникам. Фото: ГУР

"Світло вогню зігріває наші серця, вказує нам шлях на краще майбутнє, а ваша пластунська підтримка додає нам сил, наснаги та впевненості", підкреслив Буданов.

Промовляючи слово під час церемонії, капелан ГУР МО України отець Костянтин наголосив, що Вифлеємський вогонь ― символ надії на мир і перемогу над злом.

Його передадуть в усі підрозділи воєнної розвідки, які продовжують боронити Україну від російських загарбників.

"Ми розповсюдимо цей вогонь по усіх підрозділах, які є в ГУР МОУ, і в кожному підрозділі буде цей вогник горіти ― нагадувати всім про свято Різдва Христового, яке наближається", ― зазначив отець Костянтин.

Нагадаємо, що в Україні діють сотні ініціатив, проєктів, акцій, мета яких — бути поряд з тими, кому зараз конче необхідне тепло. Мова йде і про військових, і про людей з-поміж ВПО, і про дітей. І навіть про тварин.

У цьому тексті ми розкажемо, як долучитись до цих проєктів та подарувати трошки різдвяного настрою іншим. Читайте у нашому матеріалі: "Таємні Санти та Миколаї: як українці огортають підтримкою інших".

Окрім того, Рубрика писала, що краще підтримає воїнів? Кожен внесок важливий і у кожного підрозділу своя ситуація, тому запити різні, а проте військові все ж дали кілька порад для охочих допомогти. Які? Читайте  у нашій статті: "Яких гостинців чекають військові цієї зими, а чого краще не передавати: ми запитали у них самих".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: