fbpx
Сьогодні
12:14 19 Гру 2023

ГУР: на Куп’янському напрямку в загарбників стався спалах "мишачої лихоманки"

Фото: KP.RU

На Куп'янському напрямку фронту солдати окупаційних військ масово хворіють "мишачою лихоманкою".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР зазначили, що серед окупантів підвищується рівень невдоволення їхнім забезпеченням.

"У підрозділах російської окупаційної армії зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами, та повну відсутність медичної допомоги", зазначили в повідомленні.

Як повідомляють, за інформацією ГУР, на Куп'янському напрямку в багатьох підрозділах російських загарбників зафіксовано спалах так званої "мишачої лихоманки".

Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів:

  • через прямий контакт зі збудником,
  • внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів,
  • внаслідок потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптоми мишачої лихоманки включають:

  • сильний головний біль,
  • зростання температури тіла до 40 градусів,
  • висипи та почервоніння, зниження тиску,
  • крововиливи в очах,
  • нудоту,
  • блювання по декілька разів на день.

Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою відчуває інтенсивний біль в попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

Як зазначає розвідка, скарги на лихоманку від особового складу російської армії, який задіяний у війні проти України, командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. До того ж на першому етапі перебігу "мишача лихоманка" нагадує звичайний грип.

"У підсумку "мишача лихоманка" значно знизила боєздатність російських "щурів", – додали в ГУР.

Ситуація на фронті

Як зазначив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, аби захопити нові населені пункти Донецької та Харківської областей, російсько-окупаційні війська останні тижні почали активно наступати на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Своєю чергою ISW пише, що війська Збройних сил України продовжують ведення наступальних й оборонних операцій на кількох напрямках.

Зокрема, українські воїни просунулися в районі Синьківки на Куп'янському напрямку та успішно контратакували на схід від Невельського під Авдіївкою.

Своєю чергою геолокаційні кадри показують, що російські війська нібито просунулися на північний захід від Хромового та в Курдюмівку.

Російські війська також продовжують наступальні операції поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що окупанти нібито досягли незначних успіхів поблизу Степового.

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області робота українських оборонців є непростою, але вона просувається.

Загалом минулої доби військові ЗСУ відбили 21 атаку ворога на Бахмутському напрямку, утримують зайняті позиції на Херсонському напрямку. Ракетні війська уразили 2 райони дистанційного мінування росіян. Лише за минулу добу на фронті відбулося 105 боєзіткнень.

Окрім того, 18 грудня окупанти втратили ще 1140 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно 348 300 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: