fbpx
Сьогодні
20:22 19 Гру 2023

У 2024 році Україна планує виробити мільйон дронів, – Зеленський

English version here

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що наступного року в Україні буде виготовлено мільйон дронів.

Про це він сказав на підсумковій пресконференції, повідомляє Рубрика.

«Я позитивно ставлюся до збільшення виробництва дронів, і створення спеціальних підрозділів, а також має бути спеціальна інфраструктура управління дронами. Щодо виробництва, то мільйон дронів у наступному році ми робимо. Мільйон ми зробимо. Ми зробимо все, щоб так воно і було, і я знаю, що так воно і буде», – заявив Зеленський. 

Підсумкова пресконференція Зеленського

Водночас він розповів, що провів у вівторок засідання Ставки, на якому було заслухано доповідь про виробництво і постачання дронів, а також питання їх доставки на фронт.

«Дуже не подобається, коли логістично у нас залишаються такі бюрократичні радянські процеси, коли 26 тисяч дронів лежали на одному складі і не доїхали до фронту. Так, було гучно на Ставці. Але не може бути таких проблем! А потім мене запитують, що у мене особистого. Нічого у мене немає особистого. Я просто в шоці, як може не доїхати на фронт те, що вже вироблено нами. Але я впевнений, що питання логістики ми вирішимо», – зазначив Президент.

Підсумкова пресконференція Зеленського

Він зауважив, що виробництво артилерійських снарядів 155 калібру також збільшуватиметься.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки у кілька разів.

Окрім того, посадовець звернув увагу на те, що у затвердженому бюджеті наступного року передбачено виділення близько 175 мільярдів гривень на закупівлю ракет та боєприпасів.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Зеленський зробив низку заяв: 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: