fbpx
Сьогодні
12:55 27 Лис 2023

Рішення для перемоги: Міноборони інтегрує новий функціонал

Фото: Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав рішення, згідно якого до системи ситуаційної обізнаності DELTА додано модуль колективної онлайн-дешифровки і стрімінгу, що дозволить зручніше управляти боєм.

Про це повідомляє Міноборони у Фейсбуці, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Сьогодні війна технологічна, змагаються між собою не лише воїни, але й програми, які використовує командування для координації на полі бою.

Інтеграція потужних технологічних рішень і розширення загальної екосистеми продуктів підсилює технологічну перевагу над ворогом.

Яке рішення?

До системи ситуаційної обізнаності DELTА додано модуль колективної онлайн-дешифровки і стрімінгу, що дозволить зручніше управляти боєм.

Як це працює?

"Стежити за ситуацією на полі бою, виявляти цілі та координуватися між підрозділами можна буде в рамках єдиної платформи", – йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко зауважила, що виявляти цілі в онлайн-стрімах із БПЛА й поширювати інформацію про сили та засоби ворога буде зручніше, а також прискорюється координація між підрозділами.

"Українські військові раніше вже працювали з запропонованим функціоналом в іншій системі, що отримала позитивні відгуки від них та пройшла перевірку війною", – зазначила заступниця міністра.

Крім того, розміщення функціонала в єдиній екосистемі DELTA пришвидшує ухвалення рішень, що дає перевагу над ворогом на полі бою.

"Інтеграція потужних технологічних рішень і розширення загальної екосистеми продуктів підсилює технологічну перевагу над ворогом. Разом бити ворога легше і зручніше. Продовжуємо підвищувати ефективність наших військових та об'єднувати найкращі технологічні рішення для швидшого розвитку", – підкреслила Черногоренко.

Довідка

DELTA – це бойова система, що дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби – і з союзниками.

Як повідомлялось, українська військова система Delta пройшла тести НАТО та готова інтегрувати західну техніку, зокрема, винищувачі F-16.

Нагадаємо, Україна офіційно вступила до Центру НАТО з питань співробітництва в галузі кіберзахисту (CCDCOE). Біля штаб-квартири центру підняли український прапор.

Також Рубрика повідомляла, що за підсумками минулого року сектор цифрових технологій та стартапів став єдиною галуззю із усіх, орієнтованих на експорт, яка продовжила стрімке зростання попри падіння економіки на тлі війни, розв'язаної російською федерацією.

Зазначимо, що закупівля ракетного озброєння і боєприпасів будуть пріоритетами оборонного бюджету у 2024 році.

Також повідомлялось, що Міністерство цифрової трансформації та Міністерство оборони створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Окрім того, Міністерство оборони має намір для військових закупити засоби індивідуального захисту. Усі лоти – нагальні потреби Збройних Сил України.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: