fbpx
Сьогодні
12:57 21 Лис 2023

У Міноборони заявили про намагання зірвати закупівлі харчових продуктів для військових

Закупівлі продуктів для війська намагаються зірвати: оборонне відомство звернулося до правоохоронних органів із заявою про вчинене кримінальне правопорушення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

У міністерстві зазначили, що 1 та 2 листопада на платформі електронних закупівель Prozorro Міністерство оборони оголосило про проведення спрощеної закупівлі харчових продуктів для українських військових.

Як наголошують у відомстві, в одній з областей було виставлено лот на закупівлю їжі.

Одна компанія-учасниця, яка змагалась за цей лот, з 2016 року взагалі не здійснювала будь-яку фінансово-господарську діяльність. Її банківські рахунки були закриті, а документи на підтвердження кваліфікаційних критеріїв – відсутні.

Окрім цього, серед учасників лотів, в компанії були найвищі цінові пропозиції. Тому, Міністерство відхилило цінову пропозицію компанії на участі в торгах. Своєю чергою компанія подала до суду та заблокувала процес визначення переможців.

Як вважає Міноборони, така діяльність свідчить про те, що компанія взяла участь у торгах з ціллю зірвати процес своєчасного постачання на перший квартал 2024 року.

Оборонне відомство вже звернулося до правоохоронців із заявою про вчинене кримінальне правопорушення передбаченого ч.1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Наголошують, що міністерство виявило ознаки використання подібної "схеми" і за іншими лотами. Деякі учасники закупівель зловживають принципами відкритості та вдаються до маніпуляцій українським законодавством, аби перешкоди проведенню своєчасних закупівель продуктів для армії.

Міноборони готує заяви до правоохоронних органів за усіма випадками, аби зупинити зловживання та своєчасно провести закупівлі в інтересах держави, підкреслено в заяві.

Що відомо про реорганізацію Міністрерства оборони

Нагадаємо, що 6 серпня, Верховна Рада України схвалила рішення призначити ексголову Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду очільника Міністерства оборони.

Новопризначений міністр оборони переконаний, що кадрові зміни у МОУ сприятимуть перезавантаженню відомства, і передусім якісні зміни відчують військовослужбовці.

Тоді він заявив про намір запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників та цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).

Також Умєров підписав наказ про створення медичного департаменту Міноборони України. Серед іншого, це дозволить провести стандартизацію турнікетів та бойових аптечок українських воїнів.

Окрім того, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу. Відтепер Міноборони купуватиме продукти для армії по-новому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: