fbpx
Сьогодні
15:45 21 Лис 2023

Відповідь польським протестувальникам: українські перевізники розпочали протест на кордоні

Українські перевізники  на пункті пропуску "Краківець – Корчова" провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну.

Про це повідомляє Укрінформу, інформує Рубрика.

Мітинг перевізників на польсько-українському кордоні організували члени громадської організації "Міжнародні автомобільні перевізники України".

До акції долучилися перевізники та водії разом із транспортом, загалом під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок.

"Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключовим автошляхів польськими протестувальниками. До мітингу доєднались перевізники, водії із вантажним транспортом. Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони", – сказав голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич.

Організатори акції наголошують, що через військову агресію росії всі опинилися в складній ситуації і треба разом вирішувати проблеми. Українці вдячні полякам за допомогу в цей складний час, але війна не завершена, тому країни і надалі мають працювати разом.

На думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег не боротися один з одним, а об'єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.

Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску, адже розуміють, наскільки стратегічно вважливими є пункти пропуску.

Їхня мета – привернути увагу польських блокувальників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку їхня країна надає Україні.

"Втратить Україна – втрачатиме Польща!", – вигукують українські перевізники.

Учасники наголошують, що треба припинити спроби усунути українських перевізників з ринку через блокування експортних шляхів, натомість допомогу мають отримувати всі перевізники, які зазнають збитків через розвʼязану Росією війну.

Мітинг на пункті пропуску "Краківець-Корчова" триватиме до 21 години, і якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

Як повідомляв Рубрика, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада.

Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. 

Як ми писали, польські протестувальники, які блокують пункти перетину на кордоні з Україною, попри обіцянки часто не пропускають навіть вантажі з гуманітарною допомогою і пальним.

Українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Наразі до протестів польських перевізників, через які кілька тижнів заблокований польсько-український кордон, приєднуються польські фермери.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: