fbpx
Сьогодні
Фото 09:27 15 Лис 2023

Наєв: чимала кількість мобільних груп ППО захищає небо на півночі України

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Українське небо в Північній оперативній зоні охороняють не тільки відомі зенітно-ракетні комплекси, ефективне бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Про це командування Об'єднаних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці з посиланням на командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва, пише Рубрика.

Як зазначають в командуванні, росіяни не припиняють спроб завдати дошкульних повітряних ударів, спрямованих, у першу чергу, на критичну інфраструктуру, військові та енергетичні об'єкти. Щодня на українські міста і села скеровуються ракети різних систем та безпілотні літальні апарати, начинені вибухівкою. Протидіяти намаганням ворога покликана система ППО.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ, в Північній оперативній зоні українське небо охороняють не тільки відомі зенітно-ракетні комплекси. Бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп ППО.

"Невеликі зенітні комплекси вражають різноманіттям. Серед підрозділів ППО користується популярністю мобільний зенітний комплекс MR-2 Viktor. Системи з німецьким кулеметом MG-3, американським великокаліберним кулеметом Browning M2. Тим не менш, українські воїни не цураються використовувати у мобільних вогневих групах й старі радянські кулемети ДШКМ та "Максим", – наголосив генерал-лейтенант.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Як зауважив командувач, з точки зору технологій західні системи кращі, ніж радянські, проте українські воїни використовують все, що може вбивати ворога. Але успіх у двобої з ворожою ціллю залежить не лише від вміння одного екіпажу, а від спільної роботи усіх мобільних вогневих груп, які здатні утворити необхідну щільність перехресного вогню.

"Влучання, які я спостерігав, були точними. Цілі були уражені. Ефективність наших мобільних груп висока. Але, щоб бути впевненим, що кожна ворожа ціль в українському небі буде збита, ми постійно проводимо роботу щодо підвищення їхньої підготовки. Приємно бачити, що хлопці мотивовані і знають, що робити", – повідомив Наєв.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Водночас, наголосив він:

"Якщо ж говорити про всю систему протиповітряної оборони, то нам, звичайно, хотілося б отримати від партнерів ще більше технологічно нових західних зразків. Але на даний час ми вживаємо усіх заходів, в тому числі організаційного характеру, щоб підвищити ефективність того, що маємо".

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, Україна та Сполучені Штати Америки для посилення протиповітряної оборони нашої країни модернізували "Буки" під американські ракети.

Окрім того, Україна та Сполучені Штати Америки в рамках програми FrankenSAM створили "гібридні" системи протиповітряної оборони, які можуть запускати сучасні зенітні ракети західного калібру із модернізованих радянських пускових установок.

Також нещодавно в Україні ще стали на бойове чергування додаткові системи протиповітряної оборони NASAMS від партнерів.

Також Німеччина до кінця року передасть Україні ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: