fbpx
Сьогодні
16:10 29 Жов 2023

Кордон мінуємо щільно: на півночі країни сапери працюють над збільшенням мінно-вибухових загороджень

Фото: Ілюстративне / ОС ЗСУ

Командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних районів Північної операційної зони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

"Ми працюємо над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону в Північній операційній зоні.

Нам немає різниці, чи це державний кордон з республікою білорусь, чи з російською федерацією – це наші вороги. Тож кордон мінуємо щільно, скрізь, де є загроза нападу противника", – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв, коментуючи загальну обстановку на північному кордоні.

Як наголосив командувач, безпосередньо на цій ділянці зараз відбуваються заходи з підвищення щільності наших мінно-вибухових загороджень.

Головна мета – зробити наш державний кордон непрохідним для ворожих сил і наші сапери цим займаються цілодобово.

Наєв також підкреслив, що кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов'язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом. Це потрібно для того, щоб військовослужбовці вогнем своєї зброї та озброєння не дозволяли саперним підрозділам ворога здійснювати спроби розмінування мінних полів.

Відповідно, мінні поля убезпечують наші підрозділи від наступальних дій ворога. Так працює військова наука.

"Разом з військовими адміністраціями ми вживаємо заходів щодо підвищення рівня охорони державного кордону. Місцеві органи влади виділяють кошти та обладнання для посилення моніторингу обстановки на загрозливих ділянках. Це сучасні відеокамери, автоматизовані комплекси спостереження та відповідні технічні пристрої, які підвищують непрохідність державного кордону.

Також військові адміністрації активно залучаються до забезпечення спорудження оборонних траншей та окопів. Це все відбувається в межах правового режиму воєнного стану, який створив відповідні необхідні умови", – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Слід зазначити, що все інженерне обладнання прикордоння має чіткий регламент та облік.

Як повідомили військові, ведуться формуляри та карти мінних полів. За це відповідають командири відповідних інженерних підрозділів. Вони оформляють та зберігають необхідні документи. У разі потреби, після нашої Перемоги, ця документація може бути застосована для розмінування і лише там, де це буде необхідно.

Зауважимо, що країна-агресорка продовжує відкриту збройну агресію проти України з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Для виконання своїх завдань росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб. 

На основних напрямках імовірного наступу ворога на півночі України з червня 2022 року і дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін – в 16 разів більше, ніж у червні минулого року.

Нагадаємо, що раніше Наєв говорив, що за час війни підготовка військових Збройних сил України зазнала кардинальних змін.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: