fbpx
Сьогодні
22:15 29 Жов 2023

Наєв: українські захисники на північному напрямку вже забезпечені зимовим одягом, печами та дровами 

Фото: пресслужба Командування ОС ЗСУ

Військовослужбовці Збройних сил України в північній операційній зоні вже забезпечені зимовим одягом, опалювальними печами та дровами.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише Рубрика.

"У Збройних силах України встановлено щоденне подання звітності до планувальних та забезпечувальних органів про потреби військових підрозділів у всіх матеріальних засобах, що належать до утримання в Збройних силах України, а я раз на тиждень заслуховую відповідних керівників та особисто контролюю стан забезпеченості у підрозділах під час роботи у військах. Зокрема, забезпечення опалювальними печами в підпорядкованих угрупованнях та військових частинах безпосереднього підпорядкування виконано на 100%", – розповів Наєв.

Також він відзначив, що завдяки наявній кількості дров на складах Командування сил логістики Збройних сил України можна забезпечити підрозділи військових на весь опалювальний період.

На сьогодні тривають заходи щодо забезпечення підпорядкованих військових частин та підрозділів дровами з розрахунку на 30 діб.

Командувач запевнив, що всі військові в ОСУВ "Північ" забезпечені зимовим одягом.

"Стосовно забезпечення зимовим речовим майном можу сказати, що всі військовослужбовці вже забезпечені цими предметами. До 30 вересня отримали зимовий одяг з баз забезпечення та до 15 жовтня видали його особовому складові підрозділів", – повідомив Наєв.

За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" генерала-лейтенанта Сергія Наєва після того, як західні союзники виділили Україні пакети військової допомоги, в лавах Збройних сил з'явилася велика кількість озброєння та військової техніки, яке кардинально змінює ситуацію на фронті на користь України.

Нагадаємо, раніше Наєв розповідав, що у північній частині України вживаються заходи щодо підвищення ефективності системи протиповітряної оборони.

Окрім того, генерал-лейтенант перевірив підготовку одного з підрозділів Національної гвардії, який незабаром вирушить на фронт.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Канада виділила Україні новий пакет оборонної допомоги для ведення бойових дій у холодний період року. Зокрема до пакета допомоги увійшов зимовий одяг та спорядження на 25 млн канадських доларів (близько $19 мільйонів).

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: