fbpx
Сьогодні
10:15 14 Лис 2023

Рішення для перемоги: у США протестували ЗРК "Бук", модернізовані під американські ракети

English version here

Фото: Міноборони України

Україна та Сполучені Штати Америки для посилення протиповітряної оборони нашої країни модернізували "Буки" під американські ракети.

Про це заявив спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі Radio NV.

У чому проблема?

Нагадаємо, за даними розвідки, росія з початку холодів може відновити ракетні атаки по Україні. На поточний момент окупанти накопичили понад 800 високоточних ракет.

Як відомо, Україна є найбільшою за площею країною в Європі, яку нещадно атакує російська федерація уже понад півтора року. Повітряним Силам, щоб закрити небо від ракет, снарядів та БпЛА потрібно мати десятки різних засобів протиповітряної оборони.

На жаль, попри допомогу країн-партнерів, які надали чималу кількість різних установок ППО, їх не вистачає, щоб вберегти від атак ворога всі регіони країни.

Повітряні Сили мають і свої зенітно-ракетні установки, однак вони ще виготовлені за радянських часів і потребують модернізації.

Яке рішення?

Україна та Сполучені Штати Америки в рамках програми FrankenSAM створили "гібридні" системи протиповітряної оборони, які можуть запускати сучасні зенітні ракети західного калібру із модернізованих радянських пускових установок.

Українські офіційні особи звернулися до західних союзників з проханням допомогти їм знайти ракети для близько 60 зенітно-ракетних комплексів "Бук" радянського виробництва та радарів, які простоювали в арсеналі Києва.

Як це працює?

Полковник в інтерв'ю сказав, що переобладнані "Буки" пройшли випробування у США та можуть посилити ППО України.

"Є оголошення від наших західних партнерів (ми його вже підтвердили), що у нас є добрі результати бойового застосування на полігоні у Сполучених Штатах зенітних ракетних комплексів Бук-М1, які переобладнані під американські ракети.

Вони можуть посилити нашу протиповітряну оборону", – заявив Ігнат.

Окрім того речник зауважив, що ракети для комплексів Бук-М1 і С-300 виробляє тільки росія.

"Потрібно шукати кроки, шляхи, такі як схрещення радянського з американським. Вони захищають, хай і на невеликому радіусі", – сказав представник Повітряних сил.

Ігнат зауважив, що Україні необхідні як модернізовані "Буки", підлаштовані під американські ракети, так і модернізовані системи HAWK, які вже показали свою ефективність та результат.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що країна може попросити союзників тимчасово надати системи ППО, щоби захистити країну від російських повітряних атак у зимовий період.

Окрім того, нещодавно в Україні ще стали на бойове чергування додаткові системи протиповітряної оборони NASAMS від партнерів.

Також Німеччина до кінця року передасть Україні ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: