fbpx
Сьогодні
13:16 28 Кві 2024

В МОК пообіцяли карати спортсменів рф за політичні висловлювання на Олімпіаді "аж до виключення з Ігор"

English version here

Фото: Габріель Монне / AFP

У разі політичних висловлювань на Олімпійських іграх в Парижі російські спортсмени будуть негайно покарані, аж до відсторонення від змагань.

Про можливі заходи розповів президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, повідомляє France24.

Як зауважив очільник МОК, російські атлети, які будуть висловлювати свої політичні погляди на спортивних майданчиках — зокрема демонструвати знак Z, символ російської війни проти України — можуть бути вилучені з-поміж учасників.

"Негайно буде відкрита дисциплінарна процедура і вжиті необхідні заходи та/або санкції. Аж до негайного виключення з Ігор", — запевнив Бах.

Президент Міжнародного олімпійського комітету підтвердив свою підтримку політики МОК щодо виключення росії з Ігор в Парижі через "кричуще порушення" Олімпійської хартії, а саме незаконну анексію українських територій разом зі спортивними організаціями.

Невелика кількість російських спортсменів зможуть змагатися в Парижі в нейтральному статусі, якщо вони не заявляли про публічну підтримку вторгнення в Україну і не пов'язані з силовими структурами.

Що відомо про допуск російських спортсменів на Олімпіаду 2024 та бойкот українських спортсменів

Як повідомляли, наприкінці січня МОК оголосив про намір повернути спортсменів з росії та білорусі до виступів на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Наприкінці березня МОК рекомендував допускати до змагань росіян та білорусів, але за умови нейтралітету. Ця рекомендація стосується лише одиночних видів спорту.

У квітні цього року Міністерство молоді та спорту оприлюднило наказ про заборону збірним України змагатися разом з атлетами з рф і білорусі. Обмеження стосуються всіх представників олімпійських, неолімпійських і паралімпійських видів спорту. Федерації зобов'язані відкликати українців із турнірів, якщо там будуть білоруські чи російські спортсмени.

ПАРЄ також ухвалила резолюцію, у якій рекомендувала Міжнародному олімпійському комітету не допустити російських та білоруських атлетів на Олімпійські та Паралімпійські ігри, що пройдуть в Парижі в 2024 році, навіть під нейтральним прапором.

У Раді Європи підтримали позицію про необхідність відсторонення атлетів з росії та білорусі від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі.

Варто додати, що Міжнародний олімпійський комітет офіційно запросив 203 національні олімпійські комітети, окрім НОК Гватемали, росії та білорусі, взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: