fbpx
Сьогодні
18:45 13 Лис 2023

До кінця року Німеччина передасть Україні ще дві системи ППО IRIS-T, – посол

English version here

Німеччина до кінця року передасть Україні ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це заявив посол ФРН в Україні Мартін Єґер на форумі "Формула успіху України", передає Рубрика посилаючись на Укрінформ.

"Оборонна промисловість нашої країни теж зацікавлена вибудовувати довготривалі стратегічні відносини з вашою країною. Наша підтримка в основному спрямовується на галузь ППО – це Gepard, IRIS-T, Patriot", – сказав німецький дипломат.

Він зазначив, що Німеччина й Україна домовилися про постачання додаткових систем Patriot та IRIS-T. До кінця року планується поставити Україні ще дві системи ППО IRIS-T на додачу до трьох переданих раніше. Дипломат підкреслив, що це важливо для кращого захисту українських міст від російських ракет.

До кінця року Німеччина передасть Україні ще дві системи ППО

"Також ми робимо свій значний внесок у напрямку зміцнення українських енергосистем, зокрема, йдеться про підтримку енергетичних спроможностей. Ми вважаємо дуже важливим, щоб ця зима пройшла без відключень (електроенергії в Україні – ред.)", – наголосив Єґер.

Допомога Україні від Німеччини

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку.

Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard більш старої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Раніше в уряді Німеччини заявили, що виділяють Україні 200 млн. євро. Гроші підуть на відновлення країни.

Також нещодавно Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги . Він включає складові для систем ППО IRIS-T, броньовану техніку і різні дрони.

Окрім того, незабаром Україна отримає від Німеччини ще один зенітно-рекетний комплекс (ЗРК) Patriot. Наразі на бойовому чергуванні є два дивізіони цієї ППО.

Також Німеччина за допомогою центрів досконалості допоможе Україні відбудовуватися. Про це заявила міністерка освіти та наукових досліджень ФРН Беттіна Штарк-Ватцингер на заході з нагоди 30-річчя Українсько-німецького науково-технічного співробітництва в Берліні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: