fbpx
Сьогодні
Фото 13:27 05 Лис 2023

Наєв: нові методики бойової роботи впроваджують у Північній операційній зоні

Фото: Фейсбук / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

В українських військових підрозділах, що діють у Північній операційній зоні, запроваджують нові методики бойової роботи.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук командування Об'єднаних сил Збройних сил України.

"Щоб перемагати, одного героїзму та звитяги недостатньо. Результативне виконання бойових завдань вимагає ретельного планування, розуміння мети бою і способів її досягнення, а також чіткої взаємодії кожного бійця.

Саме таку філософію бойової роботи ми запроваджуємо в підрозділах, що діють у Північній операційній зоні", – заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Військові ЗСУ

Фото: Фейсбук / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Зі слів керманича, "провідниками системного підходу виступають бійці підрозділів, які пройшли горнило боїв на сході та півдні України, і, зазвичай, ризикуючи власним життям та здоров'ям, набували досвіду".

Військові ЗСУ

Фото: Фейсбук / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

"Вони, втрачаючи побратимів, побачили на практиці, у чому проблеми, і створили кілька методик, які дійсно працюють. Поводження на власних позиціях, протидія ДРГ.

Воїни-інструктори вчать конкретних речей, які допомагають не тільки виконати поставлені завдання, але й вижити. Такі поради неабияк мотивують військовослужбовців, які навчаються. А з мотивованих людей складається ефективний підрозділ", підкреслив Наєв.

Військові ЗСУ

Фото: Фейсбук / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Командувач вважає, що українському війську необхідно якнайшвидше позбутися радянських методик, які давно морально і практично застаріли.

Під час робочої поїздки Наєв високо оцінив вишкіл за новими методиками одного з підрозділів, що виконує завдання в Північній операційній зоні. Він спостерігав за виконанням навчальних завдань.

За легендою, ворог захопив частину окопів, і контрдиверсійний резерв здійснив висування до ділянки, де ворог хотів закріпитися. Вибили ворога, знищили його, захопили полонених, надали допомогу пораненим, тобто виконали низку стандартних процедур.

Військові ЗСУ

Фото: Фейсбук / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

"Було приємно стежити за тим, як професійно й майстерно були виконані ці процедури. Навчання дійсно пішли на користь", підкреслив командувач.

На знак подяки за результативну роботу підрозділ отримав у подарунок квадрокоптер.

Головний сержант підрозділу на псевдо Камиш запевнив Наєва, що тепер, коли підрозділ має додаткові "очі", жодне ДРГ не пройде на його ділянці відповідальності.

Нагадаємо, як наголосив раніше Наєв, він ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних районів Північної операційної зони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: