fbpx
Сьогодні
22:40 08 Лис 2023

США призначили радника з питань інфраструктури в Україні: що відомо

Міністр транспорту США Пітер Буттіджедж 8 листопада оголосив про призначення нового радника з питань інфраструктури в Україні.

Про це американський посадовець повідомив у соцмережі X, пише Рубрика.

"Відтоді як Росія розпочала повномасштабне вторгнення, я підтримував тісний контакт зі своїм українським колегою щодо впливу на глобальні ланцюжки постачань, особливо на портову та залізничну інфраструктуру. Сьогодні я в Києві, щоб виконати важливе прохання розмістити тут радника з інфраструктури", — зазначив Буттіджедж.

Міністр вказав, що радник перебуватиме в Києві для надання технічної допомоги в реалізації проєктів у межах зусиль із відновлення країни.

"Це один із багатьох способів, якими США продовжують підтримувати народ України в довгостроковій перспективі та забезпечувати його зв'язок зі світом", — додав посадовець.

У міністерстві транспорту США поінформували, що радником з питань інфраструктури в Україні буде Роберт Марінер, який виконував інженерні роботи для американських ВПС і ВМС та має багаторічний досвід роботи в транспортних проєктах.

Марінер також раніше працював радником консультанта з транспорту посольства Сполучених Штатів у столиці Афганістану Кабулі.

Як раніше повідомляла Рубрика, 8 листопада Пітер Буттіджедж прибув до Києва з неоголошеним візитом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: