fbpx
Сьогодні
18:45 07 Лис 2023

Адміністрація США закликає Конгрес виділити Україні $11,8 млрд бюджетної підтримки

English version here

Міністерка фінансів США Джанет Єллен, міністр оборони Ллойд Остін, держсекретар Ентоні Блінкен та директорка агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер закликали Конгрес затвердити виділення Україні $11,8 млрд бюджетної підтримки.

Про це йдеться у листі посадовців Білого дому.

Ключові посадовці адміністрації Джо Байдена пояснюють, що пряма бюджетна підтримка України нерозривно пов'язана з її успіхами на полі бою, "забезпечуючи функціонування уряду та економіки і дозволяючи Україні зосередити свої ресурси на обороні".

У листі вказується, що сума цієї підтримки, про яку просить Білий дім, менша, ніж виділена у 2023 році – 14,4 мільярда доларів, у зв'язку з "інвестиціями США в успіх України та роботі із залучення допомоги від інших країн".

"Україна вжила болючих заходів для ліквідації несуттєвих витрат, а військові витрати складають понад 100% її податкових надходжень, що робить її повністю залежною від зовнішньої підтримки для подальшого функціонування уряду й економіки", – вказують посадовці.

Вони додали, що 11,8 мільярда доларів – це мінімальна сума, необхідна для покриття базових потреб України, й хоча Канада та країни ЄС надають більшу підтримку, якщо рахувати у відсотках від ВВП, "цих та інших джерел недостатньо", аби покрити дефіцит українського бюджету.

Окремо посадовці Білого дому наголошують на підзвітності й контролю за тим, як витрачаються кошти на бюджетну підтримку України, а також те, що вони підштовхують Київ до реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: