fbpx
Сьогодні
10:41 11 Жов 2023

Президент України вперше візьме участь у засідання групи "Рамштайн", прибувши до штаб-квартири НАТО

Фото: Getty Images[:n]Photo: Getty Images

11 жовтня президент Володимир Зеленський перебуває з неанонсованим візитом у Брюсселі та завітав до штаб-квартири НАТО, щоб уперше взяти участь у засіданні формату "Рамштайн".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

"Брюссель, Бельгія. Візит до штаб-квартири НАТО, який матиме важливе значення для нашої стійкості цієї зими", зазначив український лідер.

Президент підкреслив, що вперше офлайн режимі візьме участь у засіданні формату "Рамштайн".

"Маю важливе звернення до всіх присутніх міністрів оборони країн – учасниць цієї потужної коаліції… Головне – наш спільний захист свободи та людей", − заявив Глава держави.

Як повідомив Зеленський, він має зустрітися з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом і міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Окрім того, вдруге з початку повномасштабної війни він проведе перемовини в Брюсселі з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

Також український президент підкреслив, що вперше офлайн режимі візьме участь у засіданні формату "Рамштайн".

Також український президент проведе переговори у Брюсселі з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

"Головне – наш спільний захист свободи та людей", – зазначив він.

Перед цим прес-секретар НАТО Ділан Вайт повідомив у Twitter (X), що генсек Столтенберг проведе цього ранку спільну зустріч із президентом Зеленським у штаб-квартирі Альянсу.

"Зустріч міністрів оборони країн НАТО розпочнеться пізніше сьогодні", – додав спікер НАТО.

Нагадаємо, що 11 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув з неанонсованим візитом до бельгійського Брюсселя.

Що відомо про черговий Рамштайн

11 жовтня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі пройде чергова зустріч у форматі "Рамштайн" з оборони України. Вона стане вже 1-ю за рахунком.

Також цього ж дня запланована зустріч Ради Україна-НАТО. Від України на "Рамштайн" поїхав міністр оборони Рустем Умєров.

Як писала Рубрика, 10 жовтня, президент України відвідав Румунію з офіційним візитом. Зеленський зустрівся з президентом Румунії Йоганнісом. Глави держав провели переговорив віч-на-віч та в розширеному форматі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: