fbpx
Сьогодні
17:35 08 Жов 2023

Дуда: війна в Ізраїлі відвертає увагу від агресії рф проти України

English version here

Загострення ситуації на Близькому Сході сприяє російській федерації, оскільки відвертає увагу від її збройної агресії в Україні.

Про це в ефірі Polsat News заявив президент Польщі Анджей Дуда, пише Рубрика.

На запитання, чи напад палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня впливає на відвертання уваги світової спільноти від війни в України, Дуда відповів ствердно.

"Без сумніву, що так. Безумовно, це сприяє Росії і російській агресії проти України, це відволікає увагу світу", – підкреслив Дуда.

Президент Польщі додав, що спекуляцій зараз навколо цієї теми є багато і в цьому контексті найбільше згадується росія та Іран.

У цьому контексті він зауважив, що Польща насамперед повинна дбати про свої інтереси. Найважливішим завданням на сьогодні він назвав збереження життя і здоров'я громадян Польщі, які перебувають у зоні бойових дій, зокрема завдяки їх евакуації повітряним шляхом до Польщі.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

8 жовтня офіційно повідомили про загибель понад 600 людей, ще дві тисячі поранених.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: