fbpx
Сьогодні
15:49 08 Жов 2023

Наслідки атаки ХАМАСу на Ізраїль: офіційно повідомили про загибель понад 600 людей, ще дві тисячі поранених

Поранений військовий у Тель-Авіві. Фото: Getty Images

Щонайменше понад 600 осіб офіційно загинули внаслідок масованого нападу ХАМАС на ізраїльські громади поблизу Гази.

Про це пише The Times of Israel з посиланням на МОЗ країни.

У міністерстві уточнили, що серед 600 загиблих, офіційно підтверджених ізраїльтян – десятки солдатів і поліцейських, які загинули в бою.

Відомство також підтверджує, що кількість поранених у лікарнях досягла 2 048, у тому числі 20 у критичному стані і 330 важкопоранених.

Військові Ізраїлю, пише видання, продовжують боротьбу з бойовиками в прикордонних населених пунктах через більш ніж 30 годин після штурму.

Уже стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Центр і південь Ізраїлю з ранку 7 жовтня перебували під сильним ракетним обстрілом на тлі тривалої та широкомасштабної атаки. З сектора Газа випущено понад 2200 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у зверненні до ізраїльтян на тлі атаки з сектора Газа на Ізраїль заявив, що країна перебуває "у стані війни".

Для українців в Ізраїлі випустило рекомендації посольство України.

Президент України Володимир Зеленський засудив напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. А Бразилія скликає Раду безпеки ООН через ситуацію в Ізраїлі.

Ізраїльська сторона на тлі нападу терористів ХАМАС припиняє подачу електроенергії до сектору Газа.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: