fbpx
Сьогодні
12:08 30 Вер 2023

Прем'єр України заявив, що від ворожих обстрілів постраждало 37 оборонних підприємств

Фото: Офіс Президента

Унаслідок російських обстрілів від початку повномасштабного вторгення в Україні постраждали 37 підприємств оборонної промисловості.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Форумі оборонних індустрій у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Наша оборонна промисловість залишається однією з основних цілей для російських ракетних ударів, від атак яких постраждало 37 підприємств", зазначив очільник українського уряду.

Прем'єр розповів, що на цей час уряд опрацьовує додаткові пропозиції щодо їхнього відновлення.

На форумі Шмигаль також підкреслив, що посилення співробітництва з іноземними виробниками та залучення іноземних кампаній до виробництва зброї в Україні є короткостроковою і стратегічною метою країни.

Прем'єр зазначив, що всі розуміють ризики. Однак також усі мають розуміти, що Україна стане новим центром виробництва військової продукції в Європі.

Урядовець також зазначив, що приватний сектор є ключовим партнером уряду. А тому він готовий допомагати всім, хто виробляє якісну зброю для української армії.

Прем'єр розповів, що у 2023 році уряд розпочав кілька експериментальних проєктів із виробництва різного типу безпілотників, а також системно спрощує бюрократичні процедури для виробництва різних типів техніки та озброєння.

"Російський режим мріяв про демілітаризацію України, водночас Україна щомісяця нарощує виробництво озброєння і військової техніки", – резюмував Шмигаль.

Що відомо про Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1)

Нагадаємо, що Україна провела Форум оборонних індустрій. У ньому взяли участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Як відомо, Форум відкрив президент Володимир Зеленський та оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Він підкреслив, що Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

На Форумі Зеленськийзауважив, що в Україні створять спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

На момент закриття Міжнародного форуму оборонних індустрій до Альянсу долучилося 38 компаній з 19 країн, а українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: