fbpx
Сьогодні
11:14 30 Вер 2023

МЗС: уже 38 компаній із 19 країн приєдналися до Альянсу оборонних індустрій

English version here

Фото: Офіс Президента

На момент закриття Міжнародного форуму оборонних індустрій до Альянсу долучилося 38 компаній з 19 країн, а українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами.

Проце пише Рубрика, посилаючись на Міністерство закордонних справ України.

"В рамках форуму українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами. Йдеться про угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки та боєприпасів.

Серед форматів співпраці – спільне виробництво, обмін технологіями, постачання комплектуючих", зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС також повідомили, що на момент закриття форуму до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній з 19 країн.

Приєднатися до Альянсу може кожен виробник озброєння та військової техніки з різних країн світу.

Міжнародний форум оборонних індустрій

Фото: МЗС

Що відомо про Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1)

Нагадаємо, що Україна провела Форум оборонних індустрій. У ньому взяли участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Це виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи.

Захід покликаний зафіксувати досягнення нашого оборонно-промислового комплексу та розглянути те, що може додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні.

Форум спільно організували три міністерства: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерство оборони та Міністерство закордонних справ.

Як відомо, Форум відкрив президент Володимир Зеленський. Також перед гостями виступили прем'єр Денис Шмигаль, міністр оборони Рустем Умєров, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, голова ОП Андрій Єрмак.

Окрім того, зі спеціальними відеозверненнями виступили високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та представники країн-партнерів. Виступив з промовою Ерік Шмідт, засновник Schmidt Futures.

Почесними спікерами форуму стали міністр оборони Словаччини Мартін Скленар та заступниця генерального секретаря НАТО Венді Гілмор.

Як зауважив на Форумі Зеленський, в Україні створять спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: