fbpx
Сьогодні
10:41 30 Вер 2023

В Україні планують створити оборонний спецфонд, який фінансуватиметься з продажу російських активів

English version here

Фото: Офіс Президента

В Україні планують створити спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Форуму оборонних індустрій.

"В Україні буде заснований спеціальний оборонний фонд", – заявив Глава держави.

Міжнародний форум оборонних індустрій

Фото: Офіс Президента

Як наголосив Президент, цей спецфонд забезпечить додаткові ресурси. А саме:

  • для розвитку воєнних виробництв та підтримки відповідної співпраці,
  • для створення нових воєнних обʼєктів та програм, які потрібні для оборони та для турботи про наших воїнів.

"Ресурси фонду – це плюс до державних видатків на сферу оборони, оборонне виробництво та приватні інвестиції. Фонд буде наповнюватись за рахунок дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів", – зазначив Зеленський.

Що відомо про Форум оборонних індустрій

Нагадаємо, що Україна проводить Форум оборонних індустрій. У ньому беруть участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Захід покликаний зафіксувати досягнення нашого оборонно-промислового комплексу та розглянути те, що може додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні.

Відомо, у Форумі беруть участь щонайменше 165 оборонних компаній з 26 країн.

Під час виступу на Форумі президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

Додамо, що для участі у заході в Київ прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Також серед учасників і міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. Він прибув із делегацією представників компаній, які спеціалізуються на виробництві військової техніки.

Що відомо про конфіскацію російських активів

Як повідомляли раніше, українська влада хоче витратити отримані конфісковані закордонні активи російської федерації, зокрема на реабілітацію українських ветеранів.

Ще у квітні Україна закликала світ сфокусуватися на посиленні імплементації санкцій до російської федерації та прискорити розробку механізмів конфіскації російських активів, аби спрямувати їх на відновлення нашої країни.

Рубрика писала, що Сполучені Штати вже готуються вперше передати Україні конфісковані активи рф на суму понад 5 млн доларів.

До цього активно лунали заяви про те, що конфісковані активи рф нададуть Україні для відновлення. Президент Володимир Зеленський під час свого нещодавнього закордонного турне заявив, що необхідно використати кошти для компенсації збитків, завданих війною та терором.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: