fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 18:14 29 Вер 2023

Про історію, зброю та потойбіччя: сім книг для чоловіків

“Рубрика” та видавництво “Vivat” пропонують добірку книжок з чоловічим характером. Детективи, фантастика, репортажі, стиль життя — що припаде вам до душі?

Кожну зі згаданих у добірці книг ви можете придбати на сайті "Vivat" зі знижкою 10%, ввівши при оформленні замовлення промокод rubrika, який діятиме з 29 вересня по 13 жовтня. 

"Пасажир потяга о 6:20" (Девід Балдаччі)

Харизматичний головний герой-одинак, класичний динамічний детектив, що лоскоче нерви – це складові успіху романа Девіда Балдаччі. Як-то кажуть, "old but gold" – історії про самотніх борців з несправедливістю ніколи не перестануть бути популярними. 

Бойовий офіцер Тревіс Девін щоранку о 6:20 сідає на приміський потяг і їде на роботу. Колись він кинув службу, несподівано для всіх, і тепер скніє на ненависній офісній роботі. Та одного дня все змінюється. Його колишня подруга Сара, ймовірно, наклала на себе руки, але Тревіс не вірить в те, що це самогубство. Тим більше, що загадкові вбивства тривають. Хто як не він розбереться, що за цим всіх стоїть? Тревіс Девін втрутився в те, у що не слід, а "сильні світу" цього не пробачають тих, хто так чи інакше потривожив їхні звичні справи.

Пасажир потяга 6:20

"Демон Проспера. Потойбічник" (К.Дж. Паркер) 

Містична та іронічна історія, яка сподобається прихильникам культового серіалу "Добрі передвісники". Це світ, який кишить безсмертними демонами. А де демони, там і екзорцисти, які з ними мають боротися. Цю одвічну боротьбу не здатні побачити прості люди, лише одержимі. Дві історії в цій книзі нерозривно пов'язані, різниться лише кут зору. І не знаєш, кому симпатизувати більше — екзорцистам чи демонам. 

Додає цікавості і персона автора. Довгий час було невідомо, хто ховається під псевдонімом К. Дж. Паркер. За однією з версій, популярні книжки взагалі писала невідома американка. Але лише у 2015 розкрилося справжнє ім'я автора — Том Холт. Під своїм іменем британець публікує гумористичні твори, а псевдо використовує для робіт у жанрі фентезі.

Демони Проспера

 "Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію" (Боріс Джонсон) 

Блискуча оповідь про Вінстона Черчилля від Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній прем'єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику. В дещо іронічній і легкій манері Джонсон проаналізував досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать.

Яким був Черчилль? Незрівнянним стратегом, красномовним оратором, людиною сміливою і гуманною. Він спростував думку, що історія — це місце дії великих знеособлених сил. Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина може впливати на світовий лад. А книга "Фактор Черчилля" є доказом непересічного літературного таланту ексцентричного Бориса Джонсона, якого зараз в Україні знають, здається, всі. 

Фактор Черчилля

"Вторгнення" (Люк Гардінґ) 

Британський журналіст Люк Гардінґ 24 лютого 2022 року був у Києві і на власні очі побачив початок повномасштабного вторгнення. Від перших днів він спілкувався з українцями, їздив у гарячі точки, фіксував свідчення й описував події, щоб показати світові звірства російських окупантів в Україні. Буча, Маріуполь, Харків, острів Зміїний — Гардінґ чесно і майстерно розповідає про те, що відбувалося в Україні в 2022-2023 рр. 

Його книжка "Вторгнення" — це не просто збірка яскравих репортажів, це важливий інструмент у боротьбі за те, щоби нашу історію знав світ. Іноді її непросто читати, автор торкається непростих питань і не оминає болючих тем. Але це дуже важливе свідчення про ті часи, коли "сталися речі, які здавалися нам неможливими у ХХ столітті". За словами українського письменника Андрія Куркова, "Вторгнення" сприймається як карколомний воєнно-політичний трилер, але всі персонажі та події — не вигадані.

Вторгнення

"Запал без вигоряння. Як завершити цикл стресу, працювати до сподоби й жити щасливо" (В'ячеслав Халанський)

Існує хибна думка, що вигоряння — це "хвороба" лінивих і неуспішних людей, які не знають, як розподіляти власні сили. Вигоряти можуть і керівники великих компаній, топ-менеджери, бізнесмени, лікарі, зірки світового масштабу. Багатьох з нас виснажує надмір робочих обов'язків, які ми маємо виконувати впродовж ненормованого робочого дня. Чи є спосіб, як цьому запобігти?

Книжка психолога і психотерапевта В'ячеслава Халанського допоможе зрозуміти, коли ви наближаєтеся до вигоряння, що робити, щоб цього не сталося і як собі допомогти, якщо вигоряння вас таки спіткало. Нормально не відповідати мріям керівника щодо вас. Нормально прохати про допомогу, якщо ви її потребуєте. Нормально шукати мотивації та щастя, навіть в непрості часи. І книжка "Запал без вигоряння" не просто підкаже, в який бік рухатися, щоби не вигоріти, а ще й надасть практичні дієві практики та інструменти. 

Запал без вигоряння

"Зброя перемоги" (Михайло Жирохов)

Унікальна добірка від військового експерта Михайла Жирохова "Зброя перемоги" — це найповніший довідник з озброєння та військової техніки, що застосовують ЗСУ на передовій. Це матеріали як про традиційні види зброї наступу чи оборони, знайомі нам з недавнього минулого, так і про надсучасну техніку, яку Україна лише нещодавно отримала від закордонних партнерів. Докладний опис бойових характеристик найрізноманітніших видів зброї вітчизняного і світового зразка, супроводжують яскраві фотографії та розповіді наших бійців, які цю зброю застосовують.

Ця книжка буде цікавою тим, хто добре розуміється на зброї, а також тим, хто лише хоче розібратися в цій непростій сфері. Нічого зайвого – лише максимально корисна інформація про зброю, з якою ми переможемо. 

Зброя перемоги

"Одіссея віскі: допитливий бармен про солодове, житнє і бурбон" (Трістан Стефенсон) 

Трістан Стефенсон, поціновувач віскі та автор серії бестселерів під назвою "Допитливий бармен", запрошує читача здійснити захопливу подорож найцікавішими винокурнями світу. Як виник цей напій? Де і коли люди вперше спробували робити дистиляти? Що таке aqua vitae і як цей сумнівний середньовічний лікарський засіб пов'язаний з сучасним віскі? Унікальні технології та секрети виробників, а також рецепти вишуканих коктейлів – це все на сторінках "Одіссеї віскі".

Інформації можна довіряти, адже автор не лише письменник та бізнесмен, але і барний експерт. За версією видання Class Magazine, 2012-го став барменом року, а 2018-го потрапив до списку Harpers Hot 50. Як співзасновник десятка барів і ресторанів, він точно все знає про алкогольні напої і залюбки ділиться своїми знаннями.

Одіссея віскі

Партнерський матеріал.

Рубрика:
Корисності
490

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: