fbpx
Сьогодні
09:48 30 Вер 2023

Президент анонсував створення Альянсу оборонних індустрій

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

Про це заявив глава держави на першому міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Ми сильна нація. Ми сміливий народ. Ми держава, яка має глобальне значення. Ми обов'язково переможемо. І ми створимо такий оборонний потенціал для України, а отже, для всього вільного світу, який буде відображенням нашої сили", зазначив український лідер.

Глава держави підкреслив, що своєю злочинною та неспровокованою агресією проти України росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету та нормальному життю будь-якого народу на планеті.

"На цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянс, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, захисту безпеки – і я говорю не тільки про Україну, а безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії", наголосив Глава держави.

Зеленський також поінформував, що було розроблено базову декларацію як основу альянсу, до якої можуть приєднатися виробники військової техніки та зброї з усього світу, "які поділяють наш намір дати реальний захист від агресії".

Міжнародний форум оборонних індустрій

Фото: Офіс Президента

Окрім того, Президент розповів, що цю декларацію підписали вже 13 "визначних" компаній, які готові разом з Україною будувати "новий арсенал вільного світу".

Українській лідер також зауважив, що по нашому захисту у цій війні, по нашому руху зі звільнення території, кожна держава розуміє, чого потребує до своєї власної оборони – якої зброї, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів.

Міжнародний форум оборонних індустрій

Фото: Офіс Президента

"Тим, як ми вистояли у війні, тим, як Україна переможе, ми даємо усім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони, довготривалу стратегію.

І зараз на десятиліття вперед визначаються, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Що відомо про спільне виробництво зброї Україною та іншими державами

Нагадаємо, 28 вересня, під час зустрічі український президент та французький міністр детально обговорили подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Франції, зокрема можливості започаткування спільного виробництва певних видів озброєння.

Окрім того, німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

При чому, погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо цього будівництва.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж, Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: